بانک

تولید ۶ ماهه ۱۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی گرفت

رئیس‌کل بانک مرکزی ‌با بیان اینکه ۶۰ درصد تسهیلات بخش تولید برای سرمایه‌ در گردش بوده است، گفت: باید از سیاست‌های دستوری و سرکوب مالی در اقتصاد پرهیز شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir‬) تسنیم، ولی‌الله سیف صبح امروز در حاشیه همایش سرمایه‌گذاری همدان در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه نظام بانکی در مسیر درست حمایت از تولید قرار گرفته است، اظهار کرد: برنامه‌ریزی لازم در پرداخت تسهیلات به بخش تولید در ابتدای امسال براساس اقتصاد رکود تورمی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: برآورد اولیه‌ای افزون بر ۲۴۰ هزار میلیارد تومان صورت گرفت که با تدابیر صورت گرفته این مبلغ به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و بر آن اساس ابلاغیه‌های لازم به نظام بانکی داده شد.
رئیس‌کل بانک مرکزی بیان کرد: آمار آخر شهریور نشان می‌دهد که برنامه توانسته عملیاتی شود، همچنین نظام بانکی ۱۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید به فعالیت‌های اقتصادی پرداخت کرده است.
وی افزود: یکی از اولویت‌های بانک مرکزی که در اعلام سیاست‌ها به آن تاکید شده، این است که در شرایط رکود که بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به سبب محدودیت سرمایه در گردش قادر به استفاده از خط تولید خود نبودند، در اولویت پرداخت تسهیلات قرار گیرند.
وی با بیان اینکه تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی در سال ۹۳ در اولویت نظام بانکی قرار گرفته است، گفت: بر اساس عملکرد ۶ ماهه، ۶۰ درصد از کل تسهیلات نظام بانکی در زمینه سرمایه در گردش بوده که از این میزان تسهیلات پرداخت شده ۸۰ درصد در بخش صنعت و معدن ارائه شده است.
سیف تاکید کرد: با پرداخت این میزان تسهیلات ظرفیت‌های تولیدی به حرکت درآمده و رشد اقتصادی حاصل شده است.
رئیس کل بانک مرکزی ایران تصریح کرد: بایستی از سیاست‌های دستوری روش‌هایی که منجر به سرکوب مالی در اقتصاد شود، پرهیز کنیم.
وی درباره نرخ سود تسهیلات پرداختی به بخش خصوصی گفت: نرخ معمولی که در بازار رقابتی حاصل شده و نرخی که سپرده گذار از بابت آن ضرر نکند ۲۶ درصد تعیین شده و به سپرده‌گذاران نیز ۲۲ درصد سودسپرده پرداخت می‌شود.
سیف با اشاره به اینکه منابع نظام بانکی از سپرده‌گذاران تامین می‌شود، بیان کرد: سپرده گذاران منابع خود را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند تا واحدهای تولیدی از آن استفاده کنند و از این رو باید نرخی تعیین شود که بانک عدالت را در رابطه با سپرده‌گذاران و وام گیرندگان رعایت کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا