خبر

رازهای بحران مالی آمریکا افشا می شود

تیموتی گیتنر که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ عهده دار وزارت خزانه داری آمریکا بود به زودی خاطراتش از دوران بحران مالی جهانی را منتشر خواهد کرد.

به گزارش پول پرس به نقل از خبرآنلاین، عنوان کتاب خاطرات تیموتی گیتنر، وزیر خزانه داری سابق آمریکا، اعلام شد. این کتاب که قرار است طی ماه های آینده منتشر شود “آزمون استرس” نام دارد و خاطرات آقای گیتنر از دوران بحران مالی جهانی و همچنین دوران ریاست او بر فدرال رزرو نیویورک را شامل می‏شود. تیموتی گیتنر از آغاز سال ۲۰۰۹ عهده دار وزارت خزانه داری آمریکا بود یعنی درست زمانی که بحران مالی به اوج خود رسیده بود. او به همراه بن برنانکی، که او هم اخیرا از ریاست فدرال رزرو کنار رفته است، تلاش گسترده ای را برای بهبود اقتصاد آمریکا پس از بحران مالی جهانی انجام دادند، تلاشی که باعث شد آقای برنانکی به عنوان چهره سال توسط مجله تایم برگزیده شود. آقای گیتنر در آخرین روزهای سال ۲۰۱۳ از سمتش کنار رفت. آقای گیتنر در بخشی از کتاب نوشته: “بحران مالی برای کشور ما یک آزمون استرس بود: چالشی برای قدرت عملکرد دموکراسی در زمانی که اقداماتی خلاقانه، مصمم و ناخوشایند مورد نیاز است.” به نظر می‏رسد اشاره آقای گیتنر به طرح او برای خروج از بحران است، طرحی که در سال ۲۰۰۹ به شدت مورد انتقاد قرار گرفت اما در عمل موفقیت آمیز بودن آن به اثبات رسید. یکی از انگیزه های آقای گیتنر از نوشتن کتاب خاطراتش، ارایه تجربیات مربوط به بحران اخیر به دیگران بوده است. او نوشته که اگرچه همه بحران ها شبیه یکدیگر نیستند اما نقاط مشترک بسیاری نیز دارند و به همین خاطر درس های یک بحران می‏تواند به مقابله با بحرانی دیگر کمک کند.
اخیرا بن برنانکی، رئیس سابق فدرال رزرو، نیز اعلام کرده که قصد دارد کتاب خاطراتش را منتشر کند. او گفته که مردم دوست دارند بدانند که ما چگونه در مقاطع مختلف تصمیم گیری می‏کردیم، آن هم در شرایطی که با مجموعه ای از بی اطمینانی های اقتصادی مواجه بودیم. او گفته که می‏خواهد به خوانندگان شرح بدهد که چرا تصمیمات فدرال رزرو در زمان بحران مالی جهانی، تصمیمات درستی بوده اند.
بهبود نسبی اقتصاد آمریکا آن هم در شرایطی که اقتصاد منطقه یورو هنوز رشدی کند را تجربه می‏کند باعث شده تا بسیاری به این نتیجه برسند که سیاست های فدرال رزرو و خزانه داری آمریکا برای مواجهه با بحران درست بوده اند. بحرانی که وقایعی مانند ورشکستگی شرکت لمن برادرز یکی از روزهای فراموش نشدنی آن محسوب می‏شود و احتمالا خاطرات مقامات اقتصادی آمریکا از آن روز خواندنی خواهد بود. انتظار می‏رود که کتاب “آزمون استرس” اواسط ماه می سال جاری عرضه شود و پیش فروش آن از هم اکنون از طریق وبسایت هایی مانند آمازون آغاز شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا