خبر

نوبخت: سبد کالا قطع نمی‌شود، اصلاح می‌شود

نشست خبری دیروز سخنگوی دولت پس از یک هفته تعویق تحت تاثیر حاشیه‌های سبد کالا قرار گرفت. محمدباقر نوبخت که به همراه وزیر کار به جمع خبرنگاران آمده بود برنامه‌های جدید دولت برای تخصیص سبد کالا را تشریح کرد و از ماموریت جدید رئیس‌جمهور به وزیر کار برای وحدت مدیریت توزیع سبد کالا خبر داد.

به گزارش پول پرس، سخنگوی دولت که پیش از این از فصلی بودن ارائه سبد کالا به مردم خبر داده بود، در نشست خبری خود از اصرار دولت به ادامه تخصیص سبد کالا در هر فصل به مشمولان خبر داد و گفت: «این سیاست تغییر نخواهد کرد و دولت بنا دارد در کنار یارانه نقدی، یارانه غیر نقدی را نیز به عنوان مکمل در اختیار مشمولان قرار دهد و اتفاقاتی که در روزهای گذشته افتاد باعث نخواهد شد که دولت دست از این تصمیم بردارد.»
او افزود: «توجه به سفره خانواده‌های کم‌درآمد یک سیاست دائمی و مستمر برای دولت تدبیر و امید است و ما توزیع سبد کالا را استمرار می‌دهیم و قطع نمی‌کنیم؛ گرچه روش‌های توزیع آن را اصلاح خواهیم کرد. باید در ساز و کار ارائه بن کالا به مردم تغییراتی ایجاد شود تا اتفاقات روزهای گذشته دوباره رخ ندهد و صف‌های طولانی به وجود نیاید.»
سخنگوی دولت در ادامه گفت: «از مردم شریف و بافرهنگ کشور می‌خواهیم تا با مسوولان در این زمینه مساعدت کنند و برای دریافت سبد کالا در فروشگاه‌های عرضه این سبد عجله نکنند. از برخی رسانه‌هایی که بیش‌نمایی کردند انتظار داریم تا در جهت واقعیت گویی حرکت کنند.»
چرا دولت به سمت سبد کالا رفت
او همچنین با اشاره به اینکه در جلسه دولت در مورد توزیع سبد کالا نیز بحث و گفت‌وگو شد، گفت: «یکی از مصوبات دولت این بود که ما بتوانیم در دو مرحله، دو سبد کالا را تا پایان سال به جامعه هدف تقدیم کنیم. تلاش برای رفع تحریم‌های ظالمانه، از اقدامات اساسی دولت بود و دولت در کنار حل مشکلات اساسی اقتصادی مردم، به دنبال حل مشکلات مقطعی مردم در این زمینه بود و در واقع نگاه به روابط بین‌الملل، دولت را از سفره معیشت مردم غافل نکرد و در این ارتباط بحث سبد کالا را مطرح کرد و به پیش برد.» نوبخت با بیان اینکه «جامعه هدف برای دریافت این سبد کالا ابتدا مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بودند و سپس اقشار دیگری از جمله کارکنان دولت نیز به این جامعه هدف اضافه شد»، گفت: «در ادامه آن، بحث دریافت این سبد کالا از سوی کارگران نیز مطرح شد و جامعه هدف گسترش پیدا کرد. البته منابع مالی لازم نیز با وجود تمام مضیقه‌هایی که در دولت وجود داشت، تامین شد.»
سبد کالا در جلسه هیات دولت
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به طرح توزیع سبد کالا اظهار کرد: «توزیع سبد کالا در عمل و اجرا با مشکلاتی روبه‌رو شد که برای رفع این مشکلات مقرر شد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای وحدت مدیریت میان دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشکلات را شناسایی کند و به کمک سایر دستگاه‌ها به یک وحدت مدیریت برسیم.»
او با بیان اینکه هدف این است که جامعه هدف طرح توزیع سبد کالا گسترش پیدا کند، گفت: «افزایش جمعیت دریافت‌کنندگان سبد کالا قطعا مدیریت بهتری می‌خواهد و برای دولت به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که در روند توسعه، عده‌ای زیر چرخ توسعه آسیب ببینند. قبول داریم که توزیع مرحله اول سبد کالا کاستی‌هایی داشت، اما امیدواریم در مرحله بعد این کاستی‌ها برطرف شود.»
واکنش به مصوبه یارانه‌ای مجلس
او در ادامه درباره اینکه آیا دولت قصد دارد در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها تغییری صورت دهد؟ گفت: «تبصره‌ای که به عنوان هدفمندی یارانه‌ها و پس از مشورت نمایندگان به صحن علنی ارائه شد، دقیقا همان متن و ساختاری را داشت که در تبصره سال جاری وجود دارد منتها موقعی که اعداد تغییر کرد بحث‌هایی مطرح شد، اما انتظار دولت این بود که مجلس آن را تایید کند تا راه برای اجرای آن باز شود، چرا که هر روز تاخیر در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها خسارت‌هایی متوجه کشور خواهد کرد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا