بازار سرمایهخبر

رونمایی از سامانه تسویه یار بانک ملی ایران

سامانه تسویه یار بانک ملی ایران روز سه شنبه با حضور مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و قائم مقام و عضو هیات مدیره این بانک رونمایی شد.

به گزارش اخبارپول، محمد باغستانی در ابتدای این مراسم گفت: بانک ملی و سپرده‌گذاری مرکزی به عنوان ۲ نهاد مهم در بازار پول و سرمایه می‌توانند با هم‌کاری‌های دوجانبه و ظرفیت‌سازی‌های متعدد در همه حوزه‌ها همانند تامین مالی، ارتقای زیر ساخت‌ها و … تحولات اثربخشی را در این ۲ بازار شکل دهند که رونمایی از خدمت تسویه‌یار بانک ملی می‌تواند گام بلندی برای افزایش این هم‌کاری‌ها باشد.

باغستانی با بیان این سامانه میراث آبان ماه سال ۱۴۰۲ پس از ۱۸ سال انتظار رونمایی شد، افزود : نقش بانک ملی در این پروژه بزرگ و ایجاد پل ارتباطی بین سهام‌داران و سپرده گذاری، یکی دیگر از مهم ترین تعاملات دوطرف در سال های اخیر بوده است.

او اعلام کرد: اعتبار صندوق تضمین شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز از ۹۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به یک همت افزایش یافته است تا عملا دغدغه ای بابت نکول وجود نداشته باشد و تسویه‌یارهای بانکی هم تنها نکول‌های دقیقه‌ای را انجام و ریسک را در این بخش کاهش دهند.

مدیرعامل سمات گفت: خوشبختانه زیرساخت های فنی و عملیاتی برای پیوستن بانک ها در تسویه یار فراهم شده است و بانک ها با پیوستن به تسویه‌یار می توانند بخشی از ریسک‌های بازار سرمایه را پوشش دهند و در این بین نقش بانک ملی به دلیل تعداد مشتریان و اعتبار خاصی که به عنوان یک بانک حاکمیتی دارد از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

افزایش تعاملات دوطرفه

امیر مسعود رزازان قائم مقام و عضو هیات مدیره بانک ملی نیز دراین مراسم با ابراز خرسندی از افزایش تعاملات این بانک با شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: این بانک در نظر دارد تا با ارائه سرویس‌های متعدد نقش اثرگذارتری در بازار پول و بازار سرمایه داشته باشد که تسویه یار می‌تواند در تحقق این هدف نقش موثر و قابل توجهی را ایفا کند.

او با بیان این‌که با تشکیل یک تیم ویژه در بانک ملی مسائل مربوط به توزیع سود تسریع خواهد یافت، گفت: با افزایش همکاری‌ها می‌توان در آینده نزدیک تسهیل گیری خوبی را برای سهامداران و فعالان بازار سرمایه مهیا کرد تا خدمت رسانی مطلوب تری شکل گیرد.

منافع این اقدام برای بازار سرمایه

این گزارش حاکی است، از آنجا که همواره یکی از دغدغه‌های اصلی اتاق پایاپای در بورس‌های مختلف، مدیریت ریسک نکول است، بنابراین در طول سال‌های اخیر شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با همکاری چند بانک عامل نسبت به توانمند سازی مالی کارگزاران بازار سرمایه اقدام کرده تا ریسک نکول و همچنین ریسک نقدینگی کارگزاران را به‌منظور ایفای به موقع تعهداتشان کاهش دهد.

منظور از عملیات تسویه‌یار، مشارکت بانک در فرآیند تسویه و انجام امور تسویه معاملات کارگزار و نیز فراهم ساختن بستر و زیرساخت‌های مورد نیاز از سوی بانک به‌منظور تسویه به‌هنگام است. بنابراین، این عملیات شامل سه رکن شرکت کارگزاری، بانک عامل تسویه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا