خبر

انتقاد وزیر صنعت از کارشناسان بانک مرکزی

در جلسات متعددی که در بانک مرکزی برگزار کردیم به هیچ عنوان کارشناسان بانک حرف‌های ما را قبول نداشته و پاسخ‌های نامربوط و نامناسبی را که برای ما به هیچ عنوان قانع کننده نیست مطرح می‌کردند.

به گزارش پول پرس به نقل از تسنیم، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت  در مراسم مجمع کارآفرینان برتر ایران،با اشاره به “خودتان شرایط اقتصادی کشور را بهتر می‌دانید” گفت: با وجود آنکه مطالب متعددی در بی‌تأثیر بودن تحریم‌ها عنوان شده است، باید بگویم تحریم‌ها در فعالیت‌های اقتصادی کشور تأثیر گذاشته است؛ باید همه دست به دست هم دهیم و مسائل را پیگیری کنیم. حتی به‌اعتقاد بنده شما باید جلساتی را نیز با وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس بانک مرکزی و حتی معاون اول برگزار کنید.

نعمت‌زاده در ادامه گفت‌وگو با کارآفرینان ایران ضمن گلایه از اینکه براساس مصوبات اخیر، دولت گشایش ال‌سی را با نرخ پایین قرار داده اما متأسفانه بازپرداخت با نرخ بالا صورت می‌گیرد، افزود: برای حل این موضوع چندین بار با رئیس کل بانک مرکزی صحبت کرده‌ام تا در راستای آن مصوبات دولت در سیستم بانکی اجرا شود اما تاکنون نتوانسته‌ایم در این رابطه به نتیجه مناسبی دست پیدا کنیم.

پیمان سپاری ارزی لغو شد ولی برخی هنوز مقاومت می‌کنند
وی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر یکی از بزرگترین موانع پیش‌روی صادرکنندگان پیمان‌سپاری ارزی بوده است گفت: در جلسات متعدد با وزرا بنده اصرار زیادی بر لغو این مصوبه داشتم که بالاخره طی مصوبه‌ای از سوی دولت تعهدات پیمان‌سپاری ارزی برای صادرکنندگان لغو شد.

نعمت‌زاده افزود: با وجود ابلاغ این مصوبه به بخش‌های مختلف هنوز بخش‌هایی از سیستم اقتصادی کشور به بهانه‌های متعدد حاضر به اجرای مصوبات جدید دولت نیستند که بنده به شما قول می‌دهم تا آخر خط مسائل و مصوبات را پیگیری و دنبال خواهم نمود.

وی در ادامه در خصوص پیشنهاد یکی از کارآفرینان در این جلسه که تزریق ۱۰ برابری نقدینگی را به بانکهای تخصصی از جمله توسعه صادرات عنوان کرده بود، افزود: افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات مطرح است که امیدواریم در بودجه سال ۹۳ این کار انجام شود. البته باید این نکته را متذکر شوم که افزایش سرمایه ۱۰ برابری برای بانکهای تخصصی ممکن نیست اما برای ارائه تسهیلات و رفع مشکلات واحدهای تولیدی درصددیم ۳ تا ۴ میلیارد دلار به افزایش سرمایه بانکهای تخصصی کمک کنیم.

برای نقدینگی نمی‌توانم به بانک مرکزی فشار بیاورم
وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با مشکلات بانکی تولیدکنندگان نیز اظهار داشت: دولت یازدهم بر این اعتقاد مصر است که نمی‌توانیم برای تامین نیاز واحدهای مختلف پول اضافی به جامعه تزریق کنیم چرا که به دنبال آن تورم افزایش پیدا خواهد کرد.

وی مورد مذکور را خط قرمز دولت در ارائه نقدینگی به بخش‌های متقاضی دانست و افزود: نمی‌توانیم به بانک مرکزی فشار بیاورم که نقدینگی زیادی را به جامعه واریز کند. البته دولت یازدهم موانع پیش روی بخش‌های مختلف را شناسایی و با رفع آنها درصدد رفع مشکلات سیستم اقتصادی کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکلات ذینفع واحد و گشایش اعتبارات ارزی را از اقدامات اساسی دولت برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: این نکته را باید متذکر شوم که در حال حاضر با چند کشور در گشایش اعتبارات اسنادی فعالیت می‌کنیم که در همین راستا باید به تقویت و رفع مشکلات تبادلات ارزی خود با سایر کشورها بپردازیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هنوز مشکلات بانکی واحدهای تولیدی با وجود مصوبات متعدد دولت برطرف نشده است حتی جلسات متعددی را نیز با رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار کرده‌ایم اما گویا کارشناسان این بخش هنوز آموزش و تربیت مناسب را برای حل این مشکلات ندارند.

نعمت‌زاده با اشاره به اینکه احترام زیادی به بانک مرکزی و فعالان آن قائل هستم اظهار داشت: در جلسات متعددی که در بانک مرکزی برگزار کردیم به هیچ عنوان کارشناسان بانک حرف‌های ما را قبول نداشته و پاسخ‌های نامربوط و نامناسبی را که برای ما به هیچ عنوان قانع کننده نیست مطرح می‌کردند.

با عملکرد فعلی بورس کالا مخالفم
نعمت‌زاده در ادامه سخنان امروز خود به جلسات متعدد با فعالان بورس کالا و بورس اشاره کرد و گفت: بنده شخصاً با فعالیت بورس کالا در شرایط فعلی مخالفم به نحوی که باید معیار اختیار برای تولیدکنندگان برای ورود به بورس کالا در نظر گرفته شود حتی پرونده‌هایی که در این رابطه به تعزیرات ارسال شده است را پیگیری و مانع صدور حکم برای آنها خواهم شد.

وی با تاکید بر اینکه باید عرضه کالا در ارقام کوچک و به صورت اختیاری در بورس کالا محقق شود تصریح کرد: تولیدکنندگان باید با آزادی کامل به حوزه بورس ورود پیدا کرده و نیروهای خود را تامین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا