شاخص بورس امروز در آستانه ورود به کانال ۸۴ هزار واحدی قرار گرفت.
شاخص بورس امروز (یکشنبه) در ادامه روند صعودی خود با رشد ۲۳۳ پله ای و استقرار در جایگاه ۸۳ هزار و ۹۱۶ واحدی، در آستانه ورود به کانال ۸۴ هزار واحدی قرار گرفت.
به گزارش ، بازار سرمایه این هفته ها با توجه فعالان بازار سرمایه روبرو شده و همزمان با رشد شاخص، شاهد ورود نقدینگی های جدید به این بازار بوده ایم.
برخی سهامداران که در ماه های گذشته به دلیل وضعیت نامناسب بورس از فعالیت در این بازار کنار کشیده بودند، بتدریج در حال رصد معاملات و ورود به بورس هستند.
تعیین تکلیف تیم اقتصادی دولت دوازدهم، رشد قیمت کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی و رشد سودآوری برخی صنایع بورسی، زمینه های رشد شاخص در هفته های گذشته را فراهم کرده است.
عقب نشینی گروه پالایشی
بررسی معاملات امروز بورس نشان می دهد گروه پالایشی که در روزهای اخیر، در مرکز توجه سهامداران قرار داشت و سهم اصلی را در رشد شاخص داشت، در معاملات امروز در وضعیت خنثی و حتی منفی معامله شد و از نظر ارزش معاملات نیز پس از کانی های فلزی، خودرو و فلزات اساسی در جایگاه چهارم قرار گرفت.
بر این اساس، امروز گروه کانی های فلزی صدرنشین بورس شد. در این گروه ۵۲ میلیون سهم به ارزش ۱۲۴ میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه خودرو به ارزش ۱۲۲ میلیارد ریال و گروه فلزات اساسی به ارزش ۹۲ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
گروه فرآورده های نفتی که پالایشگاه ها را در خود جای داده است، با معاملاتی به ارزش ۷۳ میلیارد ریال در رده چهارم قرار گرفت.
در بازار امروز، برخی نمادهای ارتباطی، فولادی و حمل و نقل بیشتر از سایر شرکت ها با استقبال روبرو شدند.
نمادهای همراه (ارتباطات سیار ایران)، حکشتی (کشتیرانی)، فولاد (فولاد مبارکه)، رمپنا (مپنا) و های وب (داده گستر عصر نوین) در معاملات امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند، در مقابل آپ (آسان پرداخت پرشین) و شپنا (پالایش نفت اصفهان)، بیشترین تاثیر منفی را داشتند.
بیشترین رشد قیمت در معاملات امروز به کطبس (ذغال سنگ نگین طبس) و ۲ نماد تازه وارد «های وب» و چدن (چدن سازان)، تعلق داشت.
روند صعودی همه شاخص های اصلی
در معاملات امروز یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و ۷۴۸ میلیارد ریال در ۴۱ هزار و ۳۸ نوبت خرید و فروش شد.
همه شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز امروز از روند صعودی برخوردار بودند. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۷۵ واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۶۷ واحد رشد کرد.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، ۵۱ واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، ۲۲۱۸ واحد افزایش یافت.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، ۱۱۰ واحد و شاخص بازار دوم بورس ۷۹۴ واحد بالا رفت.
عرضه چهارمین نماد سخاب در فرابورس
شاخص کل فرابورس که دیروز هفت واحد تغییر مثبت را به ثبت رسانده بود، امروز تحت تاثیر منفی از جانب نماد پتروشیمی زاگرس با ۲ واحد افت روبرو شد و در پله ۹۴۹ واحدی قرار گرفت.
در پی پذیرش اسناد خزانه اسلامی با نام «سخاب» در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس سخابهای ۲، ۳ و ۵ عرضه شد و امروز نیز شاهد عرضه «سخاب۴» بودیم.
در این عرضه، یک میلیون و ۶۸۳ هزار ورقه به ارزش یک هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال میان خریداران و فروشندگان این اوراق دست به دست شد.
اوراق امروز، بازدهی ۱۸.۲ درصدی را به ثبت رساند؛ اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب۴» بیستم دیماه ۱۳۹۶ سررسید میشود و مانند دیگر اوراق پارسال توسط وزارت اقتصاد منتشر شد.
در دومین روز کاری این هفته تغییر مالکیت نزدیک به ۱۵۹ میلیون ورقه بهادار در بازارهای فرابورس ایران رقم خورد که ارزش این مبادلات به بیش از ۲ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال رسید.
اوراق تسهیلات مسکن (تسه)
در معاملات امروز، بیش از ۶۵ میلیون ورقه اوراق تسهیلات مسکن (تسه) در سه هزار و ۱۵۶ نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد ریال معامله شد.
در تابلو تسهیلات مسکن، بیشترین قیمت مربوط به اوراق تسهیلات مسکن خرداد۹۶ بود که با قیمت ۷۹۱ هزار ریال دادوستد شد.
همانگونه که اشاره شد عرضه اوراق «سخاب۴» با استقبال روبرو شد؛ بهگونهای که بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی در تابلو اوراق با درآمد ثابت به این نماد تعلق گرفت.
دومین جایگاه از نظر حجم و ارزش معاملاتی در این تابلو نیز به نماد «سخاب۲» اختصاص داشت.
در مجموع بیش از ۲ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲ هزار و ۱۹۸ میلیارد ریال در تابلو اوراق با درآمد ثابت تغییر مالکیت یافت.