رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست هم اندیشی عصر دوشنبه فعالان بازار سرمایه با مسئولان ارشد کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص خروج ارز حاصل از توافق ژنو به صورت چمدانی از کشور، گفت: بانک مرکزی در رابطه با بازار طبیعتا وظایفی دارد که در حال انجام آن است.
رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست هم اندیشی عصر دوشنبه فعالان بازار سرمایه با مسئولان ارشد کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص خروج ارز حاصل از توافق ژنو به صورت چمدانی از کشور، گفت: بانک مرکزی در رابطه با بازار طبیعتا وظایفی دارد که در حال انجام آن است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول (poolpress.ir) به نقل از ایرنا، ولی الله سیف در این نشست تاکید کرد: بانک مرکزی وظایف خود را در خصوص کنترل بازار ارز انجام می دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خروج ارز به صورت چمدانی را تایید می کنید، افزود: بانک مرکزی همچنان در حال انجام وظایف خود است.
سیف در پاسخ به پرسشی مبنی بر واریز اقساط ژنو، گفت: به جز قسط اول تاکنون اقساط دوم و سوم این توافقات نیز به حساب بانک مرکزی واریز شده است.
به گفته وی در هر قسط ۴۹۰ میلیون دلار به حساب بانک مرکزی واریز شده است.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی در خصوص پرونده ۶۵۰۰ میلیارد تومانی بدون وثیقه، گفت: این یکی از بدهکاران معوقه نظام بانکی است که در مرجع قضایی مطرح شده و پرونده آن در شرف رسیدگی قرار دارد و هماهنگی بسیار مناسبی در این خصوص انجام شده و با تفاهم مناسبی که بین مسئولان بانک مرکزی و قوه قضاییه وجود دارد مطالبات معوق در شرف وصول قرار دارد.
وی تصریح کرد: این پرونده یکی از پرونده هایی است که در گذشته تسهیلات به آن پرداخت شده و در لیستی که به رئیس قوه قضاییه از سوی بانک مرکزی ارایه شد، این پرونده در ردیف سوم قرار داشته است.
وی ادامه داد: از رئیس قوه قضاییه درخواست کرده ام دستوراتی در خصوص ساماندهی این قضیه انجام دهد و شعب تخصصی را در رابطه با نظام بانکی ایجاد شود که این پیشنهاد مورد استقبال رئیس قوه قضاییه قرار گرفت.
وی افزود: دادستان تهران نیز این امر را جز اولویت ها قرار داده و برخی از اطلاعاتی را که مربوط به تک تک این پرونده ها بوده دارای نقص هایی بوده که به بانک ها تکلیف شده که این نقص ها را برطرف کنند البته این نقص ها بیشتر مربوط به ادرس شعب دادگاهی بود که این پرونده ها در آن مطرح هستند.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: به بانک ها گفته شده مجددا این لیست را تهیه کنند و نواقص را رفع و دوباره به مرجع قضایی ارایه دهند البته مواردی که تکمیل بود در مرجع قضایی در حال رسیدگی است.
وی با اشاره به جلسه دادستان تهران با مدیران عامل بانک ها، گفت: دادستان با این مدیران ارتباط مستقیم داشته و پرونده ها بدون توجه به اینکه مربوط به کی هستند، بررسی خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد پرونده های مطالبات معوق مربوط به تسهیلاتی است که سه تا چهار سال پیش پرداخت شده و بانک مرکزی وظیفه دارد این پرونده ها را رسیدگی کند و این اقلام را به حیطه وصول درآورد و به چرخه حمایت از تولید کمک نماید.
سیف درباره رقم مطالبات معوق گفت: در رسانه ها رقم مطلقی منعکس می شود در حالی که این رقم نتیجه گردش عملیات زیادی است یعنی در هر روز، هفته و ماه اقلامی از آنها وصول می شود و اقلام دیگری جایگزین می شوند و مطالبات معوق روند طبیعی خود را طی می کند و حساسیت های که ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی داشت و کارگروه ویژه تحت عنوان کمیته فرادستگاهی در بانک مرکزی تشکیل شده، مسائل را مرتب پیگیری می کنند.
انتهای پیام