باید توجه داشت که ایجاد نگرانی در فضای اقتصادی و بانکی کشور که سرمایه و سپرده مردم در آن بخش نگهداری می شود، نمی تواند بی قصد و غرض باشد و یکی از اهداف این شایعات می تواند ایجاد بحران مصنوعی برای خروج سرمایه از سیستم بانکی و یا حتی کشور باشد

شاید این شایعات که بیشتر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر می شوند در ابتدا بسیار ساده به نظر بیاید اما نباید این مساله را از نظر دور داشت که هدف اصلی منتشر کنندگان آن جز تخریب نظام بانکی و تشویش اذهان عمومی و سپرده گذاران چیز دیگری نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، البته شایعات از سال ها پیش همواره دامنگیر نظام بانکی بوده اما معمولا این گونه اخبار برای موسسات اعتباری به خصوص موسسات غیرمجاز منتشر می شد اما شایعه سازان این بار پا را فراتر گذاشته و برای اولین بانک خصوصی کشور شایعه سازی کرده اند.
اما مساله ای که در این میان اهمیت دارد این است که شایعه سازان با چه هدفی ستون اقتصادی کشور را در معرض آماج حمله قرار داده اند.
باید توجه داشت که ایجاد نگرانی در فضای اقتصادی و بانکی کشور که سرمایه و سپرده مردم در آن بخش نگهداری می شود، نمی تواند بی قصد و غرض باشد و یکی از اهداف این شایعات می تواند ایجاد بحران مصنوعی برای خروج سرمایه از سیستم بانکی و یا حتی کشور باشد.
به نظر می رسد که شایعه سازان قصد حمله به موتور اقتصاد کشور یعنی بانک ها را دارند و از طریق بحران سازی و شایعات اقتصاد کشور را هدف قرار داده اند.
طبق گزارش ایرنا،حسن معتمدی مدیرعامل بانک اقتصاد نوین در خصوص از هدف انتشار این شایعات می گوید: این گونه شایعات شیطنت علیه نظام بانکی کشور است.
وی می گوید: مشخص است شایعه سازان، بانکی را که دارای ثبات و استقلال است و در هیچ حاشیه ای حضور نداشته و مشکل نقدینگی هم ندارد را مورد هدف قرار داده اند.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین با بیان اینکه بانک های معتبر و دارای مجوز هیچگاه با چنین اخباری دچار بحران نمی شوند، یادآور شد: این در حالی است که وقتی شایعاتی در مورد موسسات و یا بانک های غیرمجاز منتشر می شود، راه افتادن موج های اجتماعی تا حدودی عادی تر به نظر می رسد.
یک کارشناس مسایل اقتصادی در خصوص خطر انتشار این گونه شایعات در جامعه به ایرنا، گفت: از آنجا که این شایعات ضربه مهلکی به نظام بانکی و همچنین اقتصاد کشور وارد می کند باید برخورد جدی با منتشر کنندگان آن کرد.
مهدی تقوی افزود: شایعات اخیر پیرامون نظام بانکی کاملا هدفمند بوده و قصد تخریب اعتماد عمومی به شبکه بانکی کشور را دارد.
وی با بیان اینکه، بحران بزرگ اقتصادی در سال ۱۹۲۹ به دلیل بروز مشکل برای یک بانک کوچک در اتریش اتفاق افتاد ، اظهار داشت: بروز کوچک ترین مشکل برای یکی از بانک های کشور می تواند صدمات جبران ناپذیری را به کل نظام بانکی و اقتصاد کشور وارد کند.
این کارشناس مسایل اقتصادی بر لزوم جدیت بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی برای جلوگیری از انتشار این گونه شایعات تاکید کرد و گفت: این شایعات می تواند صدمات وحشتناکی را به نظام بانکی کشور وارد کند و به همین دلیل باید با شایعه پراکنان برخورد جدی شود تا درس عبرتی برای دیگران شود.
تقوی ادامه داد: در صورت برخورد جدی با شایعه پراکنان دیگر فردی جرات انجام چنین کاری و صدمه زدن به اقتصاد کشور را ندارد.
حال با توجه به اهمیت موضوع و تاثیر آن بر نظام بانکی و اقتصاد کشور به نظر می رسد بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی باید با پیگیری جدی در خصوص شایعه سازی از بروز تلاطمات در شبکه بانکی که ستون اقتصاد ایران است ، جلوگیری کنند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=55668
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

شایعه سازی به قصد بحران در نظام بانکی
شایعه سازی به قصد بحران در نظام بانکی
شایعه سازی به قصد بحران در نظام بانکی
شایعه سازی به قصد بحران در نظام بانکی
شایعه سازی به قصد بحران در نظام بانکی