در سراسر کشور ۸۲۰ تعاونی اعتبار وجود دارد که هنوز نتوانسته اند مجوز خود را تمدید کنند و یا مجوز آنها منقضی شده است.
به گزارش پول پرس، براساس آمار موجود اکنون ۸۹۷ تعاونی اعتبار زیر نظر بانک مرکزی قرار دارند و در سایت این بانک ثبت نام شده اند.
از مجموع این ۸۹۷ تعاونی اعتبار،۸۲۰ تعاونی مجوز شان منقضی شده و هنوز مسوولان آنها نتوانسته اند مجوز خود را تمدید کنند.دلیل دیگر نیز می توان عدم به روز رسانی سایت بانک مرکزی دانست.
همچنین تنها ۷۷ تعاونی اعتبار در کشور که در سایت بانک مرکزی ثبت شده اند،دارای مجوز فعالیت هستند.
براساس آمار استان تهران با داشتن ۲۱ تعاونی اعتبار در رده نخست بیشترین تعاونی مجوز دار قرار دارد و پس از تهران،اصفهان با ۹ تعاونی و ارومیه با چهار تعاونی اعتبار در رده های بعدی قرار دارند.
بانک مرکزی از سه سال پیش به شدت پیگیر ساماندهی تعاونی های اعتبار است و اکنون هر گونه ایجاد و فعالیت در قالب تعاونی اعتبار نیاز به تائید بانک مرکزی است.مشکلاتی که برخی تعاونی های اعتبار به دلیل شکست مالی برای کشور به وجود آوردند باعث شد بانک مرکزی وارد عمل شود.
اکنون نیز چندین تعاونی اعتبار بزرگ با ادغام چند تعاونی دیگر تبدیل به موسسات اعتباری شده اند اما همچنان براساس اساسنامه قدیمی خود به شکل تعاونی فعالیت می کنند.
تعاونی اعتبار چیست؟
تعاونی های اعتبار موسسات خدمات مالی مشارکتی هستند که در مالکیت مردمی است که به آنها خدمات رسانی می کند. اعضاء آن (مشتریان). تعاونی های اعتبار دامنه وسیعی از خدمات را ارائه می نمایند ،
شامل :
حساب های پس انداز و جاری
وام های شخصی و خط اعتباری
رهن
برنامه های بازنشستگی و از کارافتادگی مانند RRSP و RRIF
اوراق مشارکت کانادا
اوراق مشارکت ایالتی (اونتاریو)
صندوق مشارکت سرمایه گذاری
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت
دستگاههای خودپرداز
کارت های اعتباری
کارت های اعتباری مخصوص اعضاء
چک های مسافرتی
عملیات بانکداری اینترنتی و تلفنی
به گزارش اخبار بانک، تفاوت های بسیاری بین تعاونی اعتبار و بانک وجود دارد. اما مهمترین تفاوت این است که تعاونی اعتبار توسط افرادی که از آن سرویس می گیرند اداره می شود ( اعضاء آن ). اولین و مهمترین تعهد تعاونی اعتبار تامین نیازهای مالی اعضاء خود می باشد، در حالیکه بانک ها و موسسات امین مالی جهت کسب سود سهام برای سهامدارانشان بوجود آمده اند.
انتهای پیام