رییس سازمان امور مالیاتی با اشاره به وجود معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی گفت: با این وجود در مقایسه با سایر بخش‌های درآمدی در اقتصاد نظام مالیاتی توانسته است سهم خود را به خوبی ایفا و به رشد درآمدی مناسبی دست یابد.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، علی عسگری با اشاره به سهم مالیات در تامین درآمد‌های دولت در سال ۹۳ اظهار کرد: هنوز وارد مذاکرات مربوط به بودجه نشده‌ایم اما مقدمات کار فراهم شده است و براساس پیش‌بینی‌ها تلاش خواهیم کرد تا سهم مالیات را در بودجه سال آینده ارتقاء دهیم.

وی با بیان این که با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده در حد ظرفیت‌هایی که ما می‌توانیم برای دریافت مالیات در اقتصاد فعال کنیم برای سال آینده نیز پیش‌بینی لازم را خواهیم کرد، ادامه داد: اما نباید بلند‌پروازی کرد، چراکه حداقل دو سال کار جدی در پیش داریم که این بستر‌سازی انجام شود. این در حالی است که به منظور تامین درآمدهای مناسبی از مالیات برای بودجه سال آینده در حال حاضر رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی را سرعت بخشیده‌ایم و دامنه و زمان رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی کوتاه شده است.

وی تاکید کرد: در سال جاری حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان به ۳۲ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از مالیات اضافه شد، اگرچه همان زمان هم فرض ما این بود که با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور تا حدودی رسیدن به این درآمد سخت است.

عسگری افزود: نسبت به سایر منابع درآمدی در کشور نظیر گمرک، نفت و واگذاری دارایی‌های مالی و سرمایه‌ای به جرات می‌توان گفت که درآمد‌های مالیاتی موفق‌ترین نقش را در تامین درآمد‌ها خواهند داشت از این رو سازمان امور مالیاتی به تلاش خود در این زمینه همانند سال های قبل ادامه خواهد داد.

 کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی

عسگری با اشاره به این که پیش از این رسیدگی‌ به پرونده‌های مالیاتی با بیش از پنج سال تاخیر انجام می‌شد که این زمان به یک یا دو سال کاهش یافته است تا دسترسی به درآمد‌ها تسریع شود، گفت: در این راستا اطلاعات موجود از مودیان در سازمان امور مالیاتی منسجم‌شده و براساس ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌ها و ماده (۱۲۰) قانون برنامه‌ پنجم در حال متمرکز‌کردن اطلاعات بیرونی هستیم. سایر اطلاعات نیز باید به سیستم مالیاتی تزریق شود این در حالی است که سازمان سیستم‌های موجود خود را تا زمانی که طرح جامع نظام مالیاتی کامل شود، مدرن می‌کند تا بتوان از سیستم‌های موجود بهترین بهره را برد.

رییس سازمان امور مالیاتی همچنین از اقدامات این سازمان برای نظام‌مند کردن معوقات مالیاتی گفت و توضیح داد: تقریبا سیستم معوقات در کشور یکپارچه شده تا بتوان آن بخش از معوقات را که قابل وصول است، وصول کرد چراکه از معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی که اکنون در نظام مالیاتی وجود دارد، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ درصد مربوط به جرائم می‌شود که بخشی از آن قابل وصول نیست.

وی با اشاره به اینکه بخشی دیگر ازمعوقات مالیاتی نیزبه لحاظ ماهیتی که دارند قابل وصول نیست، ادامه داد: این در حالی است که مودیانی که این معوقات را ایجاد کرده‌اند، چیزی در بساط ندارند، ورشکسته شده‌اند یا فعال اقتصادی نبوده‌اند اما امروز به عنوان مودی شناخته می‌شوند، مانند معوقات ناشی از کارت‌های بازرگانی که از آنها توسط دلالان سوء‌استفاده شده است.

 رشد درآمدهای مالیاتی حاصل دقت در رسیدگی‌هاست

عسگری همچنین در مورد اینکه از آغاز اصلاح نظام مالیاتی تا کنون چه تغییری در میزان درآمد‌های مالیاتی ایجاد شده است؟ به نشریه برنامه گفت: سال قبل ۱۷ درصد رشد درآمد‌های مالیاتی داشتیم سال ۹۰ نیز رشد درآمد‌های مالیاتی ۳۶ درصد بوده است از این رو معتقدم با شرایطی که اکنون بر اقتصاد حاکم است و ظرفیت‌های اقتصادی که در دسترس نیست، این میزان رشد‌های مناسبی است.

وی با این ادعا که در مقایسه با بقیه بخش‌های درآمدی در اقتصاد نظام مالیاتی توانسته است سهم خود را به خوبی ایفا کند، ادامه داد: در پنج ماهه‌ امسال ۱۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل شده که بیانگر رشد ۲۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است این در حالی است که با توجه به تورم رکودی حاکم بر اقتصاد کشور این رقم رشد مناسبی است.

وی یادآور شد: رشد درآمدهای مالیاتی حاصل افزایش تعداد مالیات‌دهندگان و یا افزایش رقم مالیات نیست بلکه حاصل دقت بیشتر در رسیدگی‌های مالیاتی، افزایش انسجام اطلاعات و کارآمدتر شدن سیستم‌های موجود است.

انتهای پیام

 


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=18374
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی
معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی
معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی
معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی
معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی
معوقات ۱۰ هزار میلیارد تومانی در نظام مالیاتی