براساس گزارش انجمن ملی سرطان، شهر اراک در میزان ابتلا به سرطان ریه، مثانه و تیروئید رکوردار ایران است و تقریبا هر ساله ۱۵۰۰ نفر به جمع مبتلایان سرطانی این شهر افزوده میشود.
به گزارش پول پرس، در همین حال معاون سیاسی- امنیتی فرماندار اراک نیز هفته قبل اعلام کرد: طبق نامهای که انجمن خیریه بیماریهای سرطان استان به فرمانداری ارسال کرده است آمار ابتلای مردان به سرطان در استان مرکزی در کشور رتبه اول و در زنان در رتبه چهارم قرار دارد. به گفته وی نزدیک به هفتدرصد مبتلایان به سرطان در این شهر را کودکان تشکیل میدهند و سن ابتلا به سرطان نیز در این شهر سه سال کاهش یافته است. شاید به همین دلیل است که اکنون نزدیک چهار ماه است صدها شهروند اراکی بدون آنکه عضویتی در گروههای زیستمحیطی داشته باشند و مستقل از جریانات زیستمحیطی بهطور خودجوش هر شنبه در میدان مرکزی این شهر تجمع میکنند و خواستار تعطیلی صنایع آلاینده این شهر میشوند.
آلودگی هوای اراک در حالی رو به فزونی است که بیش از شش سال است از تصویب و اجرایی شدن طرح جامع کاهش آلودگی هوای این شهر میگذرد؛ طرحی که به موجب آن بسیاری از دستگاههای اجرایی مکلف به همکاری با سازمان محیطزیست شدند اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد. امیر انصاری، مدیر کل محیطزیست استان مرکزی در گفتوگو با بهار میگوید: طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در سال ۱۳۸۶ تصویب شد و برای اجرای این طرح پنج ساله بیش از ۳۰۰میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد اما به دلیل عدم تخصیص بودجه این طرح با گذشت شش سال کمتر از ۵۰درصد اجرایی شده است و کل اعتبار تخصیصی به این طرح در تمام این سالها تنها ۲۵میلیارد تومان بوده است و امسال نیز هنوز یک ریال بودجه اختصاص نیافته. این در حالی است که به گفته او برای سالجاری قرار بود هشتمیلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود که عملا هنوز خبری از اعتبار تخصیصی نیست. انصاری میافزاید: «با وجود محدودیت بودجهای اقدامات نسبتا خوبی در رشد سرانه فضای سبز و گازسوز کردن خودروهای عمومی و ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح در راستای بهبود طرحهای کنترل ترافیک شهری انجام شده است.»
انتهای پیام