وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: نرخ ارز باید بر مبنای شناور مدیریت شده و بر مبنای میزان عرضه و تقاضا تعیین شود.

به گزارش پول پرس، علی طیب‌نیا این توضیح را در خصوص بحث‌های مطرح شده پیرامون سخنان رئیس‌کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه کاهش بیشتر قیمت دلار به صرفه و صلاح اقتصاد ایران نیست بر زبان آورد. وی که در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان خصوصی‌سازی سخن می‌گفت، اظهار داشت: بانک مرکزی وظیفه دارد تا در صورت افزایش یا کاهش غیرمنطقی ارز وارد شده و نرخ آن را کنترل کند و این اقدام باید از طریق نظام شناور مدیریت شده ارز و خرید و فروش آن در بازار انجام شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از سخنانش درباره تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی گفت: فعلا چنین چیزی در دستور کار نیست. طیب‌نیا در این مراسم همچنین با بیان اینکه اهداف خصوصی‌سازی آن طور که باید محقق نشده است، گفت: پس از ابلاغ سیاست‌های رهبری واگذاری‌ها با قوت بیشتری پیگیری شد اما از اهداف اصلی آن دور شدیم.علی طیب‌نیا گفت: در بحث خصوصی‌سازی قرار نشد که دولت دخالت نکند و بخش خصوصی هم حضور نداشته باشد. وی افزود: بخش خصوصی و دولت هر کدام در جایگاه خودشان باید به ایفای نقش بپردازند و مقرر شد دولت امر بنگاه‌داری را کاهش و در حوزه تأمین اجتماعی و ایجاد عدالت اجتماعی حضوری مؤثر داشته باشند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سازمان خصوصی‌سازی از سال ۱۳۸۰ آغاز به کار کرد، ادامه داد: در ابتدای فعالیت‌های این سازمان محدودیت‌هایی وجود داشت و خصوصی‌سازی و واگذاری‌ها به طور جدی عملیاتی نشد. طیب‌نیا ادامه داد: بنابراین به دلیل محدودیت‌ها بسیاری از صنایع بزرگ دولتی کماکان در دستور دولت باقی ماند و پس از آن در سال ۸۴ و ۸۵ و پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ توسط رهبر معظم انقلاب، زمینه‌ واگذاری‌ها فراهم شد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۵۰ هزار میلیارد تومان واگذاری از طریق خصوصی‌سازی صورت گرفته، گفت: تاکنون ۵۰ درصد ارزش شرکت‌های قابل واگذاری، خصوصی شده‌اند و ارتقای قابل ملاحظه‌ای در زمینه واگذاری‌ها شاهد بوده‌ایم. طیب‌نیا افزود: متأسفانه اهداف خصوصی‌سازی که مورد نظر بود محقق نشد بنابراین افزایش کارایی‌، بهره‌وری و رقابتی کردن که از اهداف آن بود به خوبی انجام نشد. وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بنگاه‌های شبهه دولتی تحت عنوان خصولتی‌ها شکل گرفتند، گفت: شیوه اجرا به گونه‌ای بود که بنگاه‌ها در امور مدیریت با مشکل مواجه شدند و مردم هم نفعی از بابت خصوصی‌سازی نبردند. وی با اشاره به اینکه فراهم کردن فضای کسب و کار مناسب و مجموعه مقررات بخش خصوصی موجب کارآمدی اداره آنان می‌شود، گفت: شناسایی مسیر خصوصی‌سازی و اداره آن به گونه‌ای که بهره‌وری حاصل شود مورد انتظار است. طیب‌نیا گفت: از این پس در روش صحیح قیمت‌گذاری و واگذاری‌ها عمدتاً‌ از طریق واگذاری در بورس و فرابورس در بخش خصوصی انجام می‌شود. وی درباره سهام عدالت نیز تأکید کرد: این موضوع از اولویت‌های دولت خواهد بود که باید تکمیل شود و مدیریت آن با آزادسازی به مردم واگذار شود. وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه در فرآیندهای خصوصی‌سازی بازنگری خواهد شد، گفت: درصدد هستیم نظارت مؤثر و ارزیابی دقیق‌تری نسبت به شرکت‌های قابل واگذاری انجام دهیم.
ژیانی است که بار تریلی می‌کشد
رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به اینکه مجلس واگذاری‌ها بابت رد دیون را به ۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش داد و باید در بازنگری بودجه اصلاح شود، گفت: سازمان خصوصی سازی ژیانی است که بار تریلی را می‌کشد.احمدوند ضمن اعلام مطلب فوق در مراسم تودیع و معارفه خود گفت: یکی از موضوعات قابل پیگیری در سازمان خصوصی‌سازی بحث آسیب‌شناسی واگذاری‌های انجام شده از گذشته تاکنون بود و در این باره با همکاری دانشگاه تهران در قالب یک طرح تحقیقاتی اقداماتی انجام دادیم.وی ادامه داد: در هر سال سازمان خصوصی‌سازی مکلف می‌شود که با واگذاری‌ها، بدهی‌های دولتی را تسویه کند. همچنین تأکید شده است که نهادهای عمومی‌دولتی نباید بیش از ۴۰ درصد سهام در اختیار داشته باشند. احمدوند افزود: سال گذشته بابت رد دیون از طریق واگذاری‌ها ۸ هزار میلیارد تومان قبول کردیم، اما در مجلس این میزان به ۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که باید این مورد در اصلاحیه قانون بودجه مورد توجه قرار گیرد. احمدوند سازمان خصوصی‌سازی را به یک ژیان تشبیه کرد و افزود: این ژیان بار تریلی حمل می‌کند و مسئولیت‌های پرحجم و پرخطری نیز دارد.
با بخش خصوصی ناسالم به شدت برخورد می‌کنیم
در ادامه این مراسم رئیس جدید سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به تشکیل بخش خصوصی غیرسالم در روند واگذاری‌ها گفت: برخی گروه‌ها زاییده رانت‌خواری بوده و به توان مالی بالایی رسیده‌اند.علی‌اشرف پوری‌ حسینی در جلسه معارفه خود به عنوان رئیس سازمان خصوصی‌سازی در سخنانی با بیان اینکه احمدوند با توجه به عملکردش لایق‌تر از بنده در این سازمان است، ادامه داد: برای تحقق اهداف سازمان خصوصی‌سازی از تجربیات جناب آقای احمدوند استفاده و بنده به عنوان کمک‌کار ایشان خواهم بود. وی افزود: یکی از ایرادها این است که بخش خصوصی توانمند در کشور نداریم یا این بخش سالم نیست. پوری حسینی گفت: اگر بتوانیم این فرآیند اصلاح بخش خصوصی و توانمندسازی آن را انجام دهیم، سازمان خصوصی‌سازی حرکت مطمئن‌تری خواهد داشت. رئیس جدید سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به اینکه در بخش خصوصی برخی زاییده رانت‌خواری هستند، گفت: برخی از این شرکت‌ها به توان بالای مالی با استفاده از اطلاعات و رانت ایجاد شده رسیده‌اند و اکنون برای کوبیدن بخش خصوصی این شرکت‌ها را مدنظر قرار می‌دهند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=16434
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند
مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند
مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند
مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند
مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند
مردم نفعی از خصوصی‌سازی نبردند