عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس اظهارکرد: دولت می تواند با افزایش سود اوراق مشارکت سرمایه های مردم را جمع آوری و به سمت تولید هدایت کند.

به گزارش اخبارپول به نقل از خانه ملت، علی قربانی با اشاره به اینکه رئیس کل بانک مرکزی گفته است مردم در جایی جز سکه و ارز سرمایه گذاری کنند، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به نوسانات قیمت دلار، سرمایه گذاری در این بازار مطمئن نیست.

وی افزود: ممکن است در برخی مواقع عده‌ای به سودهای سرشاری دست یابند اما برای اکثریت جامعه محل مناسبی برای سرمایه گذاری نیست.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص هدایت سرمایه های مردم به بازارهای دیگر نیز گفت: پیشنهاد این است که دولت با سود بالایی، پول ها را از طریق  افزایش سود اوراق مشارکت به پروژه های تولیدی کشور جذب کند و به محض اینکه بازار به وضعیت اولیه برگشت سودها کاهش پیدا کند.

وی تاکید کرد: اگر سرمایه و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود منجر به افزایش ثروت در جامعه می شود، این در حالی است که سرمایه گذاری در ارز و طلا تورم زا است.

قربانی با تاکید براینکه سرمایه گذاری در ارز و طلا ریسک بالایی دارد،تصریح کرد: قیمت دلار در حال حاضر واقعی نیست و با توجه به تورم ۲۰ درصد سالیانه و طبق شاخص های اقتصادی نرخ واقعی دلار باید بین ۷ تا ۸ هزار تومان باشد، افزایش بیشتر نرخ دلار بر اثر شرایط روانی و سیاسی است.

وی در ادامه افزود: نرخ دلار از مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی، مابه التفاوت بهره داخلی و خارجی و تورم انتظاری تعیین می شود و تورم انتظاری تصوری است که مردم از میزان افزایش قیمت ها دارند که به آن حباب می گویم.

قربانی اذعان کرد: از آنجایی که دولت چند سال پیاپی مانع افزایش نرخ دلار متناسب با تورم شده بود، که باید تقریبا سالانه به نرخ دلار ۲۰ درصد افزوده می شد، شاهد هستیم وقتی این فشار برداشته شد و نرخ ناگهانی روند صعودی گرفت مردم تعجب کردند در حالی که این اتفاق طبیعی بود.

این نماینده مجلس با اشاره به توقف روند کاهشی نرخ دلار بیان کرد: دولت در این زمینه مقصر است وقتی دلار به ۱۰ هزار تومان رسید، دولت گفت دلارها را می خرد واین پیامی بود به بازار که نرخ کمتر از این نشود، ما مخالف این رفتار دولت هستیم و باید اجازه دهیم نرخ دلار کاهش یابد.

وی ادامه داد: برخی معتقد هستند که دولت برای جبران کسری بوده و تامین اعتبار برای بدهی های خود مانع کاهش نرخ دلار شده است، با این حال بررسی تاریخی نشان می دهند که دلار در دوره دوم همه دولت ها افزایش پیدا کرده است چرا که نه به رای مردم نیاز داشتند و از سوی دیگر به دنبال تامین اعتبار بودند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با بیان اینکه دولت باید به روند کاهشی قمیت دلار تن دهد، در پایان گفت: ازآنجایی که تولید در کشور نیازمند واردات مواد اولیه است، دولت باید با کاهش نرخ دلار فشار گرانی را کم کند.

 

 

 

 

 

 

ما را در سایر شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

توییتر

تلگرام

لینکداین

اینستاگرام

پیام‌رسان بله

فیس‌بوک


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=117760
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

یک پیشنهاد برای رونق تولید
یک پیشنهاد برای رونق تولید
یک پیشنهاد برای رونق تولید
یک پیشنهاد برای رونق تولید
یک پیشنهاد برای رونق تولید
یک پیشنهاد برای رونق تولید