- پایگاه خبری اخبارپول - http://poolpress.ir -

تحولات اقتصادی بازار طلا در سال ۲۰۱۸

در حالی که ۲۰۱۷ میلادی سال مثبتی برای قیمت طلا بود و این فلز گرانبها بیش از ۱۲ درصد رشد داشت ولی سرمایه گذاران بین المللی منتظر تحولات اقتصادی جهان و همین طور بازار طلا در سال ۲۰۱۸ هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول [1] به نقل از پایگاه اف ایکس استریت، تحلیلگران بازارهای بین المللی پیش بینی می کنند که مهمترین روندها و رویدادهای اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی عبارتند از: رشد فعالیت های اقتصادی در جهان، بهبود و تقویت وضعیت اشتغال در اقتصادهای مختلف، افزایش نسبی فشارهای تورمی، کاهش تدریجی سیاست های انبساطی پولی از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان و افزایش نرخ بهره بانکی.
بر اساس این گزارش، تحولات یاد شده بی شک تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت طلا و سایر کالاهای راهبردی خواهد داشت.در سال ۲۰۱۷ میلادی رشد اقتصادی جهان به ۳.۷ درصد رسیده است. این رقم بالاتر از رشد اقتصادی ۲۰۱۶ و بسیار بیشتر از پیش بینی های کارشناسان و تحلیلگران بوده است.
موسسه گلدمن ساش پیش بینی کرده است که فعالیت های واقعی در اقتصاد جهانی احتمالا سال آینده بیش از ۴ درصد رشد خواهد داشت. طلا یک سرمایه گذاری امن برای شرایطی است که اقتصاد جهانی با بحران و رکود شدید روبرو می شود. نمونه روشن این مساله بحران اقتصادی بزرگ و بحران مالی ۲۰۰۷ میلادی است. بنابر این بهبود اوضاع اقتصادی جهان می تواند یک مانع بزرگ برای افزایش قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۱۸ باشد.
از سوی دیگر پیش بینی می شود وضعیت بازار اشتغال در اقتصادهای مهم جهان بهبود یابد. در برخی کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا نرخ بیکاری به پایین تر از سطح قبل از بحران و رکود اقتصادی ۲۰۰۷ رسیده است. اقتصادهای توسعه یافته نزدیک به وضعیت اشتغال کامل قرار دارند. تئوری های اقتصادی نشان می دهد که بهبود رشد و رونق و تقویت بازار اشتغال در نهایت منجر به افزایش نرخ تورم می شود. آمارهای رسمی نشان می دهد که نرخ تورم در اقتصاد جهان در دو سال اخیر با افزایش روبرو شده است. طلا یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در برابر افزایش چشمگیر نرخ تورم است. اگر تورم با رشد فزاینده ای روبرو شود، بانک های مرکزی جهان چاره ای جز افزایش نرخ بهره ندارند. اتخاذ سیاست های پولی سختگیرانه از سوی بانک های مرکزی جهان می تواند یک مانع دیگر برای افزایش قیمت طلا در سال ۲۰۱۸ باشد.
فدرال رزرو آمریکا از اواخر ۲۰۱۵ تاکنون ۵ بار نرخ بهره را افزایش داده است. بانک های مرکزی ژاپن و اروپا نیز اعلام کرده اند که قصد دارند برنامه خرید اوراق قرضه را طی ماه های آینده کاهش دهند.
البته باید توجه داشت که نرخ بهره واقعی عامل اصلی و موثر بر تقاضا و قیمت طلا خواهد بود. بی شک انتشار آمارهای تورم در آمریکا و کشورهای توسعه یافته و صنعتی می تواند تاثیر زیادی بر قیمت طلا و سایر کالاهای راهبردی داشته باشد.

انتهای پیام