تقریبا تمامی انتظارهای موجود در بازارها به نتایج مذاکرات هسته ای گره خورده است. بر این اساس در صورتیکه سناریوی توافق هسته ای رقم بخورد یک جو روانی مثبتی بر بازارهای مالی سایه خواهد انداخت که به اعتقاد برخی کارشناسان نقش کاتالیزگر را در مناسبات بازار ایفا خواهد کرد.

به اذعان بسیاری از تحلیل گران اقتصادی، وضعیت بازارهای مالی در سال پیش رو به مراتب از سالی که گذشت بهتر خواهد بود.

این ادعا در شرایطی مطرح می شود که تقریبا تمامی انتظارهای موجود در بازارها به نتایج مذاکرات هسته ای گره خورده است. بر این اساس در صورتیکه سناریوی توافق هسته ای رقم بخورد یک جو روانی مثبتی بر بازارهای مالی سایه خواهد انداخت که به اعتقاد برخی کارشناسان نقش کاتالیزگر را در مناسبات بازار ایفا خواهد کرد.

بورس

بازار سرمایه که روزهای پایانی سال گذشته را در یک وضعیت نامساعد به انتها رساند با شروع سال جدید و آغاز مذاکرات هسته ای به صورت مدام روند صعودی به خود گرفت. در چنین شرایطی امیدوار به دوره رونق برای بورس پیش بینی می شود. رشد سالانه حدود ۳۰ درصد شاخص بورس به معنای مساوی بودن بازدهی آن با نرخ موثر سپرده های بانکی است. البته تاکید بر این نکته ضروری است که شرایط بهبود اوضاع بورس در وضعیتی مطرح می شود که بازار سرمایه یک طلب حدود ۴۰ هزار واحدی دارد تا به شاخص ۱۰۰ هزار واحدی سال های قبل برسد.

ارز

برای قیمت ارز در سال ۱۳۹۴ بسیاری از تحلیل گران و کارشناسان افزایش کنترل شده با شیب ملایم پیش بینی کرده اند. نگاهی به تورم ماهانه در سالی که گذشت نشان می دهد که به طور متوسط ماهانه حدود ۱.۸ درصد تورم وجود داشته است. با فرض اینکه چنین وضعیتی ادامه پیدا کند می توان نتیجه گرفت که قیمت دلار نیز حداقل تا پایان سال ۱۳۹۳ از همین روند تبعیت کرده و سال ۱۳۹۴ را با قیمتی بیش در سطح قیمت های فعلی آغاز کند. در همین رابطه رضا بوستانی، کارشناس امور بانکی در یادداشتی که برای سالنامه تجارت فردا نوشته تاکید کرده به طور کلی می توان پیش بینی کرد که نرخ ارز در سال ۱۳۹۴ به روند افزایشی خود ادامه دهد. این افزایش ناشی از تقویت تقاضا خواهد بود اما تحولات طرف عرضه نیز می تواند در جهت تقویت یا تخفیف افزایش نرخ ارز فعال شود. این اظهار نظر در شرایطی صورت می گیرد که بسیاری از فعالان بازار اعتقاد دارند در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ایران با ۱+۵ بخش عمده ای از ارزهایی که مردم در خانه های شان نگه داری کردند روانه بازار خواهد شد و همین موضوع تاثیر بر کاهش دلار خواهد داشت.

طلا

برای طلا ادامه مسیر کاهش پیش بینی شده است. قیمت سکه تا پایان سال ۱۳۹۰ یعنی پیش از وقوع شوک ارزی، کاملا منطبق بر قیمت جهانی آن بوده است. پس از شوک ارزش و همچنین ورود سوداگران به بازار طلا پس از سال ۱۳۹۰ بین قیمت جهانی طلا و قیمت طلا در بازار داخلی فاصله افتاد. پس از اینکه التهاب های بازار طلا فروکش کرد از اواخر سال ۱۳۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۳ بار دیگر قیمت طلا در بازار داخلی و به خصوص سکه منطبق با قیمت جهانی این فلز گران بها شد. در همین راستا محمد کشتی آرای رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر اعتقاد دارد که در سال ۹۴ قیمت طلا کمتر از زمان فعلی آن نباشد و این موضوع به دلیل آن است که هزینه دستیابی به هر یک اونس طلا در دنیا حدود ۱۱۵۰ دلار است. از سوی دیگر قیمت سکه در سال ۹۴ در محدوده ۹۰۰ هزار تومان با نوسان ۵ تا ۱۰ درصدی خواهد بود.

مسکن

بر اساس گفته های فعالان بازار مسکن در سال ۹۴ این بازار با روند خفیف بازار ملکی و افزایش اجاره داری پیش خواهد رفت. تاریخچه بازار مسکن حکایت از این دارد که این بازار با فراز و فرودهای قابل توجهی همراه بوده است. با یک نگاه دقیق می توان نتیجه گرفت که بازار مسکن از یک رفتار تکراری پیروی می کند و به صورت دوره ای وارد فازهای رکود و رونق شده است. رونق و رکود در بازار مسکن مانند سایر بازارها در نتیجه کنش متقابل نیروهای عرضه و تقاضا شکل می گیرد. در همین رابطه حسین عبده تبریزی مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی پیش بینی کرده است: «بازار مسکن در سال ۹۴ بازار مصرف است، نه بازار سرمایه گذاری. بازاری نخواهد بود که در آن کسی مسکن بخرد و به امید گران شدن آن را نگه دارد. این بازار برای کسانی مناسب خواهد بود که به قصد اجاره دادن یا مصارف شخصی خریداری کنند و بازار کسانی است که اجاره داری را شغل خود قرار داده اند.»از سوی دیگر فردین یزدانی تحلیل گر بازار مسکن به سالنامه تجارت فردا گفته است: « اگر بخواهم به طور کلی روند بازار مسکن را در سال آینده پیش بینی کنم تاکید دارم این پیش بینی ها با اما و اگر همراه است. قطعا رونق در معاملات و تولید مسکن خواهیم داشت اما این رونق بسیار اندک و خفیف است. ولی به هر حال این امر به سیاست های دولت در اقتصاد کلان هم بر می گردد. اگر مدیریت ها نامناسب باشد چه بسا جهش قیمت در بازار مسکن هم رخ دهد.»

خودرو

هرچند پیش فروش خودرو با مدل یک سال بالاتر در روزهای پایانی سال تا حدی رونق را به بازار خودرو بازگرداند اما به روایت بسیاری از فعالان خودرو این بازار با روزهای رونق گذشته فاصله چندانی دارد. در همین رابطه آمار ها از رشد تولید خودرو در سال ۹۳ حکایت دارد و از سوی دیگر ثبات نسبی قیمت در بازار سبب شده تا بسیاری از فعالان بازار یک بازار گرم و معتدل برای خودرو در سال ۹۴ پیش بینی کنند. از سوی دیگر گمانه زنی هایی که درباره ورود برخی خودروساز های خارجی در ایران مطرح شده سمت پیش بینی ها را به سوی رونق بیشتر در بازار خودرو سوق داده است.

منبع: خبرآنلاین


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=59314
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟
در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟
در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟
در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟
در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟
در بازارهای سال ۹۴ چه خواهد گذشت؟