رئیس کل بانک مرکزی افزود: شاید جزو نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگی‌های عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: شاید جزو نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگی‌های عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، رئیس کل بانک مرکزی افزود: شاید جزء نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگی های عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیم.
ولی الله سیف در برنامه گفتگوی وی‍ژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما تحرک در بازار مسکن را از اهداف جدی این بانک دانست و گفت: نظر اعضای شورای پول و اعتبار هم در این زمینه مثبت است.
وی با اشاره به اینکه نظام بانکی همه توان تسهیلاتی خود را به صحنه آورده است گفت: موضوع مهار تورم به عنوان محور اصلی و همچنین خروج از رکود از سیاست گذاری های ابتدای سال ۹۳ بود.
پرداخت ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۳
وی افزود: بررسی ها‌ نشان داد که نظام بانکی می تواند ۲۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات را پرداخت کند که در آخر بهمن ۲۹۲ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و با این روند پیش بینی می شود که این مبلغ تا آخر اسفند پارسال به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
سیف این روند را بسیار مثبت دانست و گفت: این سیاست نشان داد که دولت سیاست انقباضی در پیش نگرفته است و حتی می شود این سیاست را انبساطی نامید.
۶۰ درصد تسهیلات به تولید
وی افزود: قرار بود ۶۰ درصد این تسهیلات در اختیار سرمایه در گردش واحدهای تولیدی باشد که خوشبختانه این ۶۰ درصد در آمار ۱۱ ماهه به دست آمد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: ۸۰ درصد تسهیلاتی که به صنعت داده شده مرتبط با سرمایه در گردش است؛ ظرفیت نظام بانکی همین مقداری است که وجود دارد و سعی می کنیم با تدابیری آن را حداکثرسازی کنیم.

سیف با اشاره به اینکه در دنیا بانک ها وظیفه تامین مالی های خاصی را برعهده می گیرند، افزود: یکی از آنها سرمایه در گردش و دیگری بنگاه های کوچک است.

وی گفت: تامین مالی های بلند مدت و بنگاه های بزرگ معمولا بر عهده بازار سرمایه است اما نظام بانکی ما از دیرباز به علت کمبود و نبود برخی نهادهای فعال در بازار سرمایه و همچنین عدم کارآیی کامل آنها، این مسئولیت و رسالت را بر عهده گرفته است.

سیف افزود: امیدواریم بازار سرمایه جهت گیری های اتخاد شده آن خلاء‌ها را پر کند و نظام بانکی بتواند جهت گیری درست خود را ادامه دهد.

وی با تاکید بر اینکه حمایت های بانکی از بنگاه های بزرگ را نمی توان به یک باره قطع کرد، گفت: حداکثر تسهیلاتی که یک بانک می تواند به یک ذینفع واحد پرداخت کند نسبتی با میزان پایه سرمایه آن و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن است از این رو اگر متقاضی رقمی بیشتر می خواهد که عموما بنگاه های بزرگ هستند، این ضابطه مانع می شود.

سیف افزود: گاهی ما مجبور شدیم در شورای پول و اعتبار یک بنگاه بزرگ را مستثنا کنیم که بانک بتواند تسهیلات بیشتری بدهد.

وی تسهیلات تکلیفی تبصره های قانون بودجه را از دیگر موانع پرداخت تسهیلات دانست و گفت: بانک ها خود بیشتر ترجیح می دهند تا تسهیلات نظام بانکی به سمت فعالیت های تولیدی و بنگاه های کوچک هدایت شود.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد:‌ مذاکراتی را با دکتر ربیعی و همکاران ایشان داشتیم و در پی راهکارهایی هستیم که مقداری جهت بدهیم.

سیف افزود: در حال تعریف بنگاه های کوچک هستیم، مشخصه هایی از آنها ارائه می دهیم و این را ابلاغ می کنیم، مطمئنا نظام بانکی به آن سمت حرکت خواهد کرد.

وی با اشاره به مهار تورم با همکاری جمعی تیم اقتصادی دولت گفت: این امر به معنی محدود کردن تسهیلات نبوده است، و فکر می کنیم استفاده بهینه از منابع محدود تسهیلات نظام بانکی از بحث های بسیار جدی است و بانک مرکزی روی آن تمرکز می کند.

سیف افزود: در اواخر اسفند سال گذشته بر هدایت تسهیلات به سمت واحدهای تولیدی تاکید داشتیم که به علت مطالبات معوق و غیرجاری در بانک ها برای ارائه تسهیلات مانع ایجاد شده بود در حالی که خط تولید آنها متوقف بود و می توانست اشتغال در آنها ادامه پیدا کند.

وی در مورد بخش مسکن هم گفت:‌ در مورد این بخش پیشنهادات زیادی از طرف وزیر راه و شهرسازی ارائه که خیلی از آن ها تصویب شد و شورای پول و اعتبار به آن عمل کرد.

سیف افزود: به علت محدودیت منابع در نظام بانکی، پرداخت ۳۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید به قیمت بدهکار شدن بانک ها به بانک مرکزی بود که موجب رشد نقدینگی شده و ممکن است دستاوردهای کنترل تورم را خدشه دار کند از این رو باید با دقت برنامه ریزی انجام شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: روش هایی را وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد داده است که در دست بررسی است و فکر می کنم در تفاهمی که وجود دارد می تواند جهت گیری مثبتی انجام شود.

سیف افزود: یکی از راه ها، صندوق های پس انداز مسکن است و تنها خط قرمز، برداشت نکردن از بانک مرکزی است لذا برای پیدا کردن راهکارهای مشترک همکاری می کنیم.

وی گفت: باید به سمتی برویم که به ترتیبی ساختار نرخ سود تسهیلات درست شود تا تولید منطقی با سودآوری را به حرکت دربیاورد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: شاید جزء نخستین پیشنهاداتی که ما در سال جدید در شورای پول و اعتبار مطرح کنیم این باشد که بتوانیم با حفظ ویژگی های عقود اسلامی سقفی برای سود تسهیلات بانکی تعیین کنیم.

سیف در ادامه این گفتگو درباره موسسات پولی غیرمجاز، گفت: جامعه شناخت واقعی در مورد این پدیده نداشت اما خوشبختانه به تدریج به یک باور جدی برای جامعه تبدیل شد.

وی افزود: در اسفند سال گذشته تجربه ای در برخی نقاط برای مردم به وجود آمد که مردم احساس کردند اعتماد کردن به موسساتی که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند می تواند خطرآفرین باشد.

سیف گفت: سود بالای یک موسسه نباید تنها عامل تصمیم گیری برای سپرده گذاری باشد چرا که نرخ بالا نشان دهنده ریسک بالاتر است و عملا هم مشخص شد.

وی تصریح کرد:‌ این موسسات از قبل شکل گرفته اند و همه تلاش ما جلوگیری از شروع شکل جدیدی از این پدیده است.

سیف گفت: در گذشته برخی نهادهای غیر مسئول مجوزهایی صادر می کردند، برخی هم حتی بدون مجوز کار خود را آغاز کردند؛ با کنترل این موضوع، سه درصد از حجم نقدینگی به علت پوشش بیشتر چتر نظارتی بانک مرکزی کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: شش موسسه دیگر که ۹۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی را جمع کرده اند به تدریج در حال تعیین تکلیف هستند اما ممکن است مواردی هم شناسایی نشده باشند.

سیف با بیان اینکه موسسات غیرمجاز در کنار موسسات مجاز ‌مخل انضباط است گفت:‌در جلسه ای در شورای عالی امنیت ملی از هماهنگی همه دستگاه ها برای کمک به بانک مرکزی حمایت شد تا این دستاورد بتواند به نتیجه قطعی برسد و پوشش نظارتی بانک مرکزی، جامعیت و گسترش کامل یابد.

رئیس کل بانک مرکزی درباره شفافیت بانکی افزود: باید به سمتی برویم که حداقل هایی از افشاء در صورت های مالی نظام بانکی کشور تعریف شود و هر بانکی که صورت های مالی خود را منتشر می کند این حداقل ها را قرار دهد و این استاندارد در حال تعریف است.

سیف گفت: به زودی این موضوع را ابلاغ می کنیم و بانک مرکزی هم با بانک ها به صورت جداگانه جلساتی خواهد داشت که قبل از ارائه صورت های مالی به مجمع در آنها حداقل کنترل هایی انجام شود و یک نواختی نسبتی در این صورت ها وجود داشته باشد.

وی درباره تاثیر نتیجه مذاکرات هسته ای بر بازار پول افزود: خوشبختانه دولت تسلط کامل بر سناریوهای مختلف دارد و ما برای هر وضعیتی آمادگی کامل داریم، با تسلط دولت و دستگاه های مختلف بر اوضاع و اشرافی که بر بازارهای مختلف به وجود آمده است اگر هم اتفاق خاصی باشد زودگذر و موقت است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: اقتصاد ما نشان داده که به ثبات رسیده است و از هر اتفاق مثبتی که این روند را تسریع کند استقبال می کنیم و هر اتفاقی که بخواهد خدشه وارد کند، آمادگی داریم که با آن مقابله کنیم.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=59193
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید
اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید
اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید
اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید
اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید
اولین تلاش‌های بانک‌مرکزی برای نرخ سود در سال جدید