- پایگاه خبری اخبارپول - http://poolpress.ir -

سیف الزامات جدید موسسات بانکی را ابلاغ کرد

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه ارائه صورت های مالی حسابرسی شده از سوی موسسات و بازارهای غیرمتشکل پولی الزامی است گفت: مدیران بانکی از ارائه سودهای نامطمئن در صورت های مالی، پرهیز کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir [1]) ، ولی الله سیف گفت: بانک مرکزی به واسطه مسئولیت ذاتی خود به شدت نیازمند خدمات جامعه حسابداران است. جامعه حسابداران نیز باید بر عملکرد اعضایش نظارت گسترده تری بنماید تا کارها از استاندارد،‌ اعتماد و قابلیت اتکای بیشتری برخوردار باشد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: دستگاه های نیازمند کار استاندارد، حرفه ای و قابل اتکاء حسابداری هستند و درجهت تامین این نیاز جامعه حسابداران رسمی می تواند نقش جدی و اساسی ایفاء نماید.

سیف تاکید کرد: در مقوله ساماندهی موسسات و بازارهای غیرمتشکل پولی، به موسسات اعلام کرده ایم باید صورت های مالی حسابرسی شده توسط حسابرسان عضو جامعه ارائه نمایند.

وی ادامه داد: نیاز به یک جامعه حسابرسی حرفه ای در شرایط فعلی به شدت احساس می شود و باید در جامعه حسابداران نگرش خود انتظام حاکم شده و با دقت از اجرای دقیق استانداردها و اصول حرفه ای توسط همه اعضاء مستقلا مراقبت شود؛ در این صورت هنگام ارجاع کار به یکی از اعضای جامعه حسابداران، دیگر نیازی به کسب استعلام و تحقیق در مورد پایبندی و میزان تعهد به رعایت اصول توسط آن عضو نخواهد بود و همه اعضاء از منظر عموم قابلیت اعتماد خواهند داشت.

رئیس شورای پول و اعتبار بانک مرکزی و دستگاه نظارت بانکی را نیازمند خدمات موسسات حسابرسی دانست و افزود: هیچ بانک مرکزی نمی تواند به تعداد موسسات زیرپوشش نظارتی، نیروی متخصص حسابدار استخدام نماید بلکه این کار را به افراد حرفه ای محول می نماید و در تمام دنیا، روال اینگونه است.

سیف گفت: گزارشات موسسات حرفه ای حسابرسی بسیار دقیق است و به هیچ وجه تصور امکان نفوذ و تاثیرگذاری روی گزارش حرفه ای حسابدار سوگند یادکرده و متعهد، نمی تواند وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه جامعه حسابداران رسمی به این ویژگی ها آراسته است توصیه کرد: باید در این زمینه فعالیت بیشتری صورت گیرد و عنوان جامعه حسابداران باید اعتباربخش و ارزش آفرین تلقی شود و از نکاتی که به این عنوان خدشه وارد می نماید، پرهیز نمود.

رئیس کل بانک مرکزی اظهارداشت: بانک مرکزی متناسب با ظرفیت ها و توانمندی ها، ناگزیر است به مقولاتی چون حسابرسی داخلی و نظارت بر قراردادهای وام و شروط اعطای وام و …. بپردازد.

سیف با اشاره به خلاء موجود در مورد خدمات مدیریت در موسسات حسابرسی گفت: در کشورهای پیشرفته اگر بانکی بخواهد کاری انجام دهد، لازم نیست حتما کارمندان متخصص برای انجام آن پروژه داشته باشد بلکه پروژه را طراحی و ارائه می نماید و خدمات را از موسسات بیرون سازمان اخذ می نماید، اما متاسفانه در ایران اینگونه خدمات در بازار عرضه نمی شود.

رئیس شورای پول و اعتبار گفت: بانک مرکزی به این خدمات نیاز دارد و بانک ها نیز به شدت به آن نیازمندند. گذشته از خدمات حسابرسی، در نظام بانکی باید خدمات مدیریت و خدمات جنبی حسابرسی هم مورد توجه جدی قرار گیرد و خوشبختانه این روند اخیرا آغاز شده است.

وی افزود: انتظام بخشی بازار پول مجاز و بازار غیرمتشکل نیازمند نظم و انضباط خاصی است و جامعه حسابداران رسمی باید خود را برای این مهم تجهیز نماید. سیف با بیان اینکه اکنون نظام بانکی بسیار گسترده شده است گفت: در گذشته ۱۲-۱۰ بانک دولتی وجود داشت که دغدغه آنها فقط تسهیلات تکلیفی و جمع آوری سپرده بود. اصلا مقوله سود و زیان مطرح نبود و رقابت تنها در رشد سپرده خلاصه می شد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در آن زمان مدیران حرفه ای تعصب داشتند تا بانک استحکام و قوام بیشتری بیابد و از ارائه سودهای نامطمئن در صورت های مالی پرهیز می شد ولی در شرایط فعلی دقت نظرها و آینده نگری تضعیف شده و بایستی اقدامات لازم در جهت استحکام بخشی تدریجی به صورت های مالی بانک ها مورد توجه ویژه قرار گیرد.

انتهای پیام