هند برای پشتیبانی از شرکتهای بیمه داخلی این کشور در زمینه ارایه پوشش بیمه به پالایشگاه هایی که از نفت خام ایران استفاده میکنند، یک صندوق حمایت تاسیس کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از ایسنا، بودجه این صندوق ۳۶۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار است.
تاسیس این صندوق ازسوی دولت هند در حالی است که تحریمهای اعمال شده علیه ایران باعث شده شرکتهای جهانی بیمه مجدد تمایلی به این کار نداشته باشند.
این منابع آگاه اعلام کردند: هزینه این کار معمولا از طریق سودهایی پرداخت میشود که شرکتهای بیمه بابت بیمه مجدد کسب میکنند.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود گفتند: این صندوق ازسوی شرکت بیمه مجدد دولتی هند مدیریت خواهد شد و شرکتهای بیمه گر و وزارت نفت هند، سالانه حداکثر بیست میلیارد روپیه (بیش از ۳۶۸ میلیون دلار) به این صندوق خواهند داد.
یک منبع آگاه در این باره گفت: این یک تضمین دولتی نیست. ما صرفا به دنبال جریان انداختن سود بیمه مجدد هستیم.
هند به عنوان دومین خریدار بزرگ نفت ایران حدود یک چهارم نفت صادراتی ایران را که ارزش آن ماهانه به حدود یک میلیارد دلار میرسد خریداری میکند.
پیشتر وزیر نفت و گاز طبیعی هند با بیان اینکه این کشور برنامهای برای توقف واردات نفت از ایران ندارد، در جمع خبرنگاران گفت: استراتژی ما این است که واردات نفت خود را از ایران قطع نکنیم. ما به زودی مشکلاتی را که برای پالایشگاه های نفت هند به وجود آمده برطرف میکنیم.
در همین حال ویویک رائی، قائم مقام وزیر نفت و گاز طبیعی هند نیز گفت: در صورتی که اروپا از ادامه بیمه پالایشگاههای هند که از نفت ایران استفاده میکنند خودداری کند، صندوقی را به منظور بیمه واردکنندگان نفت خام از ایران ایجاد میکنیم.
وی افزود: این صندوق از مشارکت شرکتهای بیمه هندی، فعالان صنعتی و هیات توسعه نفت هند تشکیل خواهد شد و درباره جزبیات مربوط به آن نیز به مرور تصمیمگیری میشود.
تا پیش از شروع دور جدید تحریمهای آمریکا هند ۵۵ درصد از پرداختهای خود را به شرکت ملی نفت ایران از طریق بانک هالک ترکیه انجام میداد و مابقی پرداختها نیز از طریق بانک هندی UCO انجام میشد.
هند چهارمین واردکننده بزرگ نفت خام در دنیا است و تهران در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ دومین تامین کننده بزرگ نفت خام هند بوده است.
هند که ۸۰ درصد نیاز نفتی خود را از طریق واردات تامین میکند، میزان واردات نفت از ایران را کاهش داده تا بدین ترتیب از تحریمهای اعمال شده از سوی کشورهای غربی اجتناب کند.
شرکت های بیمه کننده برای پرهیز از خطرات، به بازارهای بیمه مجدد اروپایی وابسته هستند. این در حالی است که تحریم های اتحادیه اروپا باعث شده است شرکت های بیمه مجدد اروپایی نتوانند در پوشش دادن محموله های نفت خام ایران هیچ گونه مشارکتی داشته باشند. این موضوع باعث شد هند، پوشش بیمه فوق العاده ای را به صورت محدود فراهم کند.
انتهای پیام