کمیته فقهی در سال ۹۲ بحث صکوک و الگوهایی که کلیات آنها به تصویب رسیده است را با جزئیات بیشتر بررسی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، مجید پیره کارشناس مالی اسلامی بورس و اوراق بهادار گفت: در سال ۱۳۹۱ کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به موجب وظیفه اصلی‌اش که بررسی جوانب شرعی و فقهی معاملات و قراردادها است، بر روی دو موضوع کلی متمرکز شد.
پیره با بیان اینکه کمیته فقهی سازمان در سال ۹۱ بر روی صکوک و حوزه قراردادها بررسی هایی را انجام داد، افزود: در حوزه صکوک طی سال ۹۱، صکوک منفعت، صکوک حج، مرابحه و استصناع در کمیته فقهی مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در حوزه قراردادها هم بحث وقف سهام به عنوان یک قرارداد مطرح شد، ابراز داشت: همچنین بحث خرید اعتباری سهام، الگویی دیگر از قراردادها بود که در کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار طرح شد.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط با وقف سهام، خاطرنشان کرد: کمیته فقهی کلیات آن را تصویب کرد اما وقف سهامی را که نشان دهنده نقدینگی یا وجه نقد باشند را شرعی ندانست.
پیره تصریح کرد: در مورد خرید اعتباری سهام هم کمیته فقهی سازوکار فعلی را از نظر شرعی جایز ندانست و اعلام کرد که ضروری است نوع قرارداد بین کارگزاران و بانک تغییر یابد.
وی با اشاره به برنامه های سال ۹۲ کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: کمیته فقهی در سال ۹۲ بحث صکوک و الگوهایی که کلیات آنها به تصویب رسیده است را با جزییات بیشتر بررسی می کند.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس تاکید کرد: همچنین قراردادهای جدیدی که قرار است در بورس اجرایی شود نیز در کمیته فقهی طرح می شوند و آنهایی که تصمیم بر اجرایی شدنشان است، لزوما باید به تایید کمیته فقهی سازمان بورس برسند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=2397
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس
بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس
بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس
بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس
بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس
بررسی جزئیات صکوک در کمیته فقهی بورس