بر اساس طرح پژوهشکده بیمه با عنوان «مبانی نرخگذاری عادلانه بیمه شخص ثالث» با اعلام ضرورت بازنگری در شیوه محاسبه حق بیمه شخص ثالث، اصلیترین عوامل موثر در نرخگذاری عادلانه این بیمهنامه را شناسایی کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، گروه پژوهشی بیمههای اموال و مسئولیت این پژوهشکده در طرحی تحت عنوان «مبانی نرخگذاری عادلانه بیمه شخص ثالث»، عواملی که دخالت آنها در محاسبه حق بیمه میتواند به توزیع عادلانه ریسک کمک کند را شناسایی کرده است.
این طرح با تأکید بر اطلاعات موجود در پایگاه داده شرکتهای بیمه از سوابق بیمهگذاران در زمینه صدور بیمهنامه و پرداخت خسارت انجام شده است و بر اساس نتایج طرح توجه صرف به ویژگی وسیله نقلیه در محاسبه حقبیمه موجب تحمیل هزینه مازاد به افراد کم ریسک و افزایش ضریب خسارت شرکتهای بیمه میشود.
در حال حاضر عوامل مؤثر در تعیین حق بیمه شخص ثالث اتومبیل شامل: میزان تعهدات(جانی، مالی و سرنشین)، کاربری خودرو، تخفیفات و جرائم، تعداد سیلندر در خودروهای سواری و موتورسیکلتها، ظرفیت حمل مسافر در خودروهای مسافری و ظرفیت حمل بار در خودروهای بارکش است.
نتایج پژوهشهای قبلی انجام شده حاکی از آن است که ۱۵ درصد رانندگان پرریسک هستند و بیشترین نقش را در ایجاد حوادث رانندگی بر عهده دارند؛ این در حالی است که مبنای محاسبه حقبیمه برای آنان مطابق رانندگان خودروهای مشابه انجام شده و در صورت بروز خسارت، جریمه آنان با حجم خسارت وارده ارتباط مناسبی ندارد.
همچنین بر اساس مطالعات تطبیقی این طرح، عوامل تأثیرگذار در محاسبه حقبیمه اتومبیل به سه دسته کلی تقسیم شدهاند که ویژگیهای فردی راننده نظیر جنس، سن، میزان تحصیلات، شغل، ویژگیهای خودرو شامل نوع، سال ساخت، قدرت و کاربری خودرو نیز مورد توجه قرار گرفته است.
این گزارش میافزاید: نتایج کاربردی این طرح به زودی به صنعت بیمه ارائه خواهد شد .
انتهای پیام