عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها است، اما اگر حمایتش را از بخش کشاورزی قطع کند، این یارانه را به کشاورزان دیگر کشورها پرداخت می‌کند.

به گزارش پول پرس، عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با فارس با اعلام این خبر اظهار داشت: آزادسازی قیمت‌ها آسیب جدی به تولید وارد می‌کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: هزینه تمام شده تولید در کشور ایران نسبت به سایر کشورها بسیار بالا است و نبودن کشاورزی مکانیزه و مدرن قدرت رقابت این‌گونه محصولات را در عرصه بین‌المللی از دست داده است.

وی همچنین گفت: در این میان حمایت جدی نیز از بخش کشاورزی برخلاف آنچه در سایر کشورها اتفاق می‌افتد، نمی‌شود و با ادامه این روند و نیز آزادسازی قیمت، محصولات کشاورزی قدرت رقابت خود را بیش از پیش از دست می‌دهند.

پاپی‌زاده گفت: در کشورهای عضو سازمان توسعه همکاری اقتصادی که ۴۷ کشور هستند حمایت جدی از بخش کشاورزی می‌شود و در مقابل کشورهایی که چنین حمایتی را ندارند، محصولات آنها رقابت‌پذیری را از دست می‌دهند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه برخی افراد در داخل کشور اعلام می‌کنند باید بخش کشاورزی را رها کرد و صنعت را توسعه داد، گفت: ۳۴ کشور عضو سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی کشورهای توسعه یافته هستند که از نظر صنعتی هم شرایط بسیار مطلوبی دارند، اما هیچ‌وقت حمایت‌های خود را از بخش کشاورزی کاهش نمی‌دهند.

پاپی‌زاده گفت: در صورتی که دولت به فکر آزادسازی قیمت‌ باشد، باید به نهاده‌های کشاورزی و نه خود محصول نهایی یارانه پرداخت کند.

دولت به کشاورزان کشورهای دیگر یارانه می‌دهد

وی ادامه داد: در چنین شرایطی تولید رونق بیشتری پیدا می‌کند، اما در شرایط فعلی که دولت محصول نهایی تولید خارج را با یارانه وارد کشور می‌کند، این کار نوعی یارانه دادن به تولیدکنندگان کشورهای دیگر است.

این نماینده مجلس افزود: مرحله آزادسازی قیمت مرحله گذری است که در صورت اجرا دولت باید با تدبیر و برنامه‌ریزی از آن عبور کند، وگرنه بخش تولید را بسیار متضرر خواهد کرد.

پاپی‌زاده در پاسخ به اینکه آیا آزادسازی قیمت در شرایط اضطرار و برای فرار دولت از تخصیص ارز به محصولات وارداتی است، گفت: ارز دو نرخی ایجاد رانت می‌کند و باعث رشد سرطانی اقتصاد می‌شود. بنابر این علاوه بر شرایط ویژه‌ای که اکنون در کشور وجود دارد دلیل دیگر دولت برای آزادسازی قیمت فرار از رانت‌خواری است.

وی ادامه داد: دولت قبل از نواختن زنگ آزادسازی، تولیدکننده را فراموش کرده است، زیرا در حالی که مدتی است ارز ۱۲۲۶ واردات نهاده‌ها حذف شده است و طبق آمار نرخ تورم ۴۰درصدی در کشور وجود دارد، اما همچنان تولیدکنندگان شیر را مجبور می‌کنند، با قیمت ارزان‌تری محصولات خود را بفروشند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به اینکه با آزادسازی، قیمت محصولات افزایش می‌یابد و قدرت خرید مردم نیز پایین است با این مشکل چه باید کرد؟، گفت: تولید باید به فکر افزایش بهره‌وری تولید و کاهش قیمت تمام شده باشد، در کنار آن دولت نیز حمایت جدی از این بخش بکند، در غیر این صورت هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده حمایت می‌شوند.

به گفته پاپی‌زاده، عدم حمایت از بخش کشاورزی به ویژه بعد از آزادسازی قیمت، محصول کشورهایی که از بخش کشاورزی‌شان حمایت جدی می‌کنند و رقابت‌پذیری بیشتری دارند به کشور ما سرازیر می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: اگر قیمت تمام شده کشورهای دیگر ارزان باشد، متولیان واردات ساده‌ترین راه را که واردات است، انتخاب خواهند کرد.

وی افزود: اکنون نیز شاهد هستیم بسیاری محصولات کشاورزی بعد از طی مسافت هزاران کیلومتر ارزان‌تر از محصول تولیدی داخل کشور وارد می‌شود.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=18960
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است
دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است
دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است
دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است
دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است
دولت به دنبال آزادسازی قیمت‌ها‌ است