علی طالب زاده: در شرایطی که بسیاری از بانک ها به دلیل مشکلات مالی در حال ورشکستگی و عقب ماندگی بودند و هنوز هم این خطر به دلیل سیاست های پولی نادرست و فرار سرمایه ها بر سر بسیاری از بانکها سایه انداخته است،تعدادی از موسسات مالی و اعتباری که اکنون در قالب موسسات اعتباری فعالیت می کنند به لحاظ تامین منابع و تجهیز منابع از تعدادی از بانکها جلو زده اند.

بانکها در دو سال گذشته بدترین شرایط خود را سپری کرده اند.منابع بسیاری از بانکهای دولتی در جهت مسکن مهر و یا پرداخت وام های خرد سفارشی و تکلیفی هدر رفته و حتی بازگشتی هم نداشته اند!وام هایی که شبیه بلاعوض شده اند که تنها با یک معرفی نامه باید پرداخت می شدند.

منابع بانکهایی هم که دولت درآنها سهمدار است زیاد تعریفی نداشته و ندارد.بانکهایی چون ملت،تجارت در جهت های مختلف چون ارز مسافرتی و پروژه های عمرانی نیمه کاره صرف شده است.

در دو سال گذشته بانکها به زحمت توانستند سود مناسبی به سهامداران خود بپردازند.در بهترین شرایط ۱۰ تا ۳۰ تومان سود به هر سهم پرداختند که با تورم ۴۰ درصدی سود چشمگیری برای سهامداران به ارمغان نیاورده است.

این شرایط به دلیل سیطره دولت و بانک مرکزی بر این بانکها از طرق اجباری و تهدید و تشویق رخ داده است.برداشت شبانه از خزانه بانکها و خالی کردن خزانه به دلیل اعطای وام های با نرخ سود کمتر از تورم در کنار گرم شدن بازار های غیر متشکل پولی شبکه بانکی را اکنون در وضعیت بحرانی و به خطر قرار داده است.

اما در حالی که بانکها به شدت با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنند تعدادی از موسسات مالی و اعتباری هستند که به دلیل قرار نگرفتن در چارچوب مقررات بانک مرکزی و دولت به خوبی در فضای فعلی کشور رشد کرده و منابع خود را تجهیز کرده اند.

موسسات اعتباری فقط وجه اولیه ای به بانک مرکزی تودیع کرده اند و هنوز اساسنامه انها همچنان تعاونی اعتبار است.همین وضعیت به کمک این موسسات امده و در حالی که بانکها با خطر تهدید و جریمه سنگین برای پرداخت سود بالاتر از نرخ مصوب بانک مرکزی هستند این موسسات از رودخانه پولی که اکنون به خاطر کسادی بازار دلار و سکه و مسکن پرآب تر هم شده حسابی ماهی گرفته اند.

چنانکه مدیر عامل موسسه اعتباری کوثر در تشریح وضعیت فعلی این موسسه گفته است:” این موسسه اگرچه نهالی نوپاست اما راه ۲۰ ساله بسیاری از موسسات را طی دوسال اخیر پیموده است به طوری که در حال حاضر از ۶ بانک کشور گذر کرده و شرایط مطلوب تری نسبت به آن ها در سیستم بانکی کشور در اختیار داریم.”

این وضعیت برای اکثر موسسات مالی و اعتباری دیگر هم صادق است.بعنوان مثال منابع یکی از این موسسات به حدود دو هزار میلیارد تومان بالغ می شود که رقم قابل توجهی است.

سخت گیری های بی مورد بانک مرکزی و عدم یکپارچه سازی شبکه بانکی،تعیین تکلیف نشدن موسسات اعتباری و باز بودن دست موسسات در پرداخت سود و تسهیلات راحت تر برای مردم سبب شده که مردم نیز به سمت این موسسات گرایش پیدا کنند.

اکنون موسساتی چون آرمان،نور،ثامن،ثامن الحجج،کوثرو عسکریه در رقابت با بانکها برای جذب منابع هستند.با شرایط فعلی گویا این موسسات گوی سبقت را از بانکها ربوده اند و توانسته اند با آسان سازی و پرداخت سود مناسب تر منابع مالی خوبی جمع کنند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=17224
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

موسسات مالی از بانکها جلو زدند
موسسات مالی از بانکها جلو زدند
موسسات مالی از بانکها جلو زدند
موسسات مالی از بانکها جلو زدند
موسسات مالی از بانکها جلو زدند
موسسات مالی از بانکها جلو زدند