نرخ رشد نقدینگی که عامل اصلی تورم در ایران است با تصمیمات اتخاذ شده در این چند ماه اخیر نصف شده است و زمانی که این اتفاق رخ دهد نرخ رشد تورم در ۲ و یا ۳ ماه کاهش می یابد.
محمد نهاوندیان می گوید یک تورم ۴۰ درصد به دوره جدید به ارث رسیده است و باید مهار شود.
به گزارش پول پرس به نقل از خبرآنلاین، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری درباره حذف یارانه ۳ دهک گفت: دولت خود را موظف به اجرای قانون می داند و علت این هم که لازم دیده شد اصلاحیه به مجلس ارسال شود این بود که بودجه تصویب شده واقعی نیست و بیش از یک سوم درآمدها واقعی نیست و به بدهکاری دولت می انجامد.
وی ادامه داد: بر همین اساس در هماهنگی میان دولت و مجلس قرار شد بودجه اصلاح شود و یکی از بخش هایی که عدم توازن وجود دارد در بخش هدفمندی است و منابع لازم کفایت پرداخت یارانه را ندارد.
اهم سخنان رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه می آید:
اگر قرار بود یارانه به همه پرداخت شود هدفمندی نیست و هدفمندی این است که اقشار هدف را شناسایی کرد و آسیب ها را برطرف کنیم و یارانه را به جای این که در مصرف کور برود به سمت تولید هدایت کنیم.
این که از یک طرف قیمت ها را افزایش دهیم و پول نقد را به همه پرداخت کنیم هدفمندی نیست. با اجماع ملی می توانیم به معنای واقعی هدفمندی نزدیک شویم. البته جزئیات مطلب باید در مجلس بررسی شود و باید به سمت هدایت یارانه به سمت تولید حرکت کرد اما باید از افراد آسیب پذیر حمایت شود و پیشنهادهای خوبی در این زمینه مطرح شده است اما این که عزم بر اصلاح شیوه اجرای قانون وجود دارد مورد اتفاق دولت و مجلس است.
بعضی از نوسان ها حاصل تصمیمی است که در بودجه گرفته شده که مبنای نرخ ارز را از ۱۲۲۶ به حدود ۲۴۷۰ تومان افزایش داده است و در دوره دولت قبل هم این تغییر نرخ مرجع ارز صورت گرفت و طبق قانون غیر از این نرخ بانک مرکزی مجاز به ارائه ارز با نرخ دیگری نبود. آثار آن تغییر نرخ ارز در محصولات وارداتی خود را نشان می دهد.
یک تورم ۴۰ درصد به دوره جدید به ارث رسیده است و باید مهار شود و چالش اصلی برای مدیریت اقتصاد است و برای این موضوع باید آرامش اقتصادی فراهم شود. خود مردم هم آمادگی دارند تا از التهابات گذشته فاصله بگیرند. در کمتر از ۵۰روز هدف اول که آرامش بود محقق شد و کنترل تورم هدف بعدی است و باید محقق شود.
نرخ رشد نقدینگی که عامل اصلی تورم در ایران است با تصمیمات اتخاذ شده در این چند ماه اخیر نصف شده است و زمانی که این اتفاق رخ دهد نرخ رشد تورم در ۲ و یا ۳ ماه کاهش می یابد.
دولت برای این که بخش خصوصی در بخش تجهیزات صنعت نفت سرمایه گذاری کند برنامه ویژه دارد و از بخش خصوصی حمایت می کند. البته انحرافاتی در آنچه که به عنوان خصوصی سازی شمرده می شد رخ داده است و در آن روند و شیوه اجرا اصلاحاتی باید صورت بگیرد. خصوصی سازی که اسم مالکیت را عوض کند و مدیریت شبه دولتی بماند خصوصی سازی نیست.
خصوصی سازی واقعی این است که بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاری های جدید و بدونه دغدغه داشته باشد و بتواند از منابع داخلی و خارجی استفاده کند. اما چیزی که در وزارت نفت تصمیم گیری شد در مورد فروش نفت بود. تحریم شکنی نباید بهانه ای شود برای این که سرمایه ملی به صورت های نا مطمئن در معرض آسیب قرار بگیرد. بسیاری از پیشنهادها و یا حتی اقداماتی که صورت گرفته است مورد تایید نیست و انضباط جدی باید در این رابطه اعمال شود و وزارت نفت هم اعلام کرده است که از هر گونه همکاری استقبال می کند.
تیترهایی زده شده بود که دولت از فعالیت بخش خصوصی استقبال نمی کند اما تنها می توان گفت که عکس این موضوع صحیح است و مشکلات کشور را باید با کمک بخش خصوصی برطرف کرد.
به نظر بنده هر ناظر منصفی آنچه را که در ۴ روز حضور رئیس جمهور و ۲ هفته حضور ظریف در نیویورک را بررسی کند به دستاوردهای قطعی روشنی می رسد. اولین دستاورد این بود که تحریم شکسته شد و نفس ملاقات مقامات اتحادیه اروپا با مقامات ایران یکی از بندهای تحریم بود و محتوای ملاقات ها اکثرا ابراز علاقه برای گسترش فعالیت اقتصادی بود.
این که کشورها به دنبال گسترش روابط اقتصادی با ایران بودند و به این موضوع حتی در مذاکره با مقامات آمریکایی هم اشاره شود پیروزی ایران است و این که بعضی از مقامات عالی ربته اروپایی اعتراف کنند که تحریم عاقلانه نیست پیروزی ایران است. این که در کشوری که ۳۵ سال ایران را تحریم کرده است جلسه خصوصی برگزار شود و موضوع آن جلسه بحث همکاری های اقتصادی باشد و نگرانی از این که فرصت های عظیم اقتصادی که در ایران است در حال از دست رفتن است نشانه این است که خود آنها به این رسیده اند که تحریم باید به سر برسد.
کشورهای دیگر که می بینند آمریکا که سردمدار تحریم بوده است در حال مذاکره است می گفتند با لغو تحریم مشکلی نداریم و مشکل ما تحریم های آمریکایی است و این جو شکسته شده است و مراجعات فراوانی به ایران برای گسترش روابط شده است. البته بعضی از بحث هایی که شده امیدواری جدی است برای این که از تحریم ها کاسته شود.
انتهای پیام