کد خبر: 165272
سه شنبه 4 آذر 1399 - 9:09
رییس کل گمرک ایران با بیان اینکه روند صعودی صادرات غیرنفتی کشور ادامه دارد، گفت: آمار تجارت خارجی کشور در هشت ماهه سال جاری حاکی از تبادل ۹۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است.
به گزارش اخبارپول به نقل از ایرنا، مهدی میراشرفی روز دوشنبه اظهار کرد: میزان واردات کالا در هشت ماه سال جاری ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که از این رقم ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن را کالاهای اساسی تشکیل میدهد.
وی افزود: ارزش کل واردات کالا در این مدت ۲۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن یک درصد و ارزش ۱۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
رییس کل گمرک ایران خاطرنشان کرد: همچنین بیش از ۷۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بیش از سه برابر میزان واردات، صادرات انجام شده که از نظر وزنی ۱۴ درصد و ارزش ۱۹ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
میراشرفی گفت: همانطور که در ماههای قبل نیز اعلام کردیم، خوشبختانه روند کاهندگی صادرات ایران در هر ماه به شرایط عادی نزدیک میشود و امیدواریم که تا پایان سال شرایط بهتری در صادرات داشته باشیم.
وی در مورد کشورهای عمده مقاصد صادراتی ایران نیز تصریح کرد: عراق با پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در رتبه اول، چین با همین میزان در مقام دوم، امارات متحده عربی با ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار سوم، ترکیه با یک میلیارد و ۶۰۰میلیون دلار چهارم و افغانستان با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه بعدی قرار دارند.
میراشرفی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت آبان ماه، قرار گرفتن محصول پسته در مقام چهارم کالاهای صادراتی ایران است و با توجه به اینکه میانگین ارزش کالاهای صادراتی ایران هر کیلو حدود ۳۰ سنت است، پسته هر کیلو ۶ دلار و بالاتر صادر شده و این نشان میدهد که در اقلام عمده صادراتی، محصولات کشاورزی و در رأس آن پسته سهم خوبی دارند.
وی با اشاره به ترکیب کالاهای وارداتی نیز اظهار کرد: کشورهای مبدأ واردات شامل چین با ۶ میلیارد دلار، امارات با پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و آلمان با یک میلیارد و یکصد میلیون دلار بودهاند.
میراشرفی همچنین درباره اقلام عمده وارداتی، گفت: از ۱۰ قلم عمده کالاهای وارداتی غیر از دو کالای ضروری، هشت قلم دیگر شامل کالاهای اساسی است و در این مورد هم موضوع حائز اهمیت این است که واردات کشور به سمت تأمین کالاهای ضروری و اساسی و اقلام مورد نیاز تولید پیش میرود.
رییس کل گمرک ایران در مورد آمار ترانزیت کالا از ایران افزود: در هشت ماهه سالجاری چهار میلیون و ۴۷۱ هزار تن کالا از قلمرو کشورمان به کشورهای همسایه ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، با شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال جاری بیشتر مرزهای کشور بسته شدند و این روند تا اردیبهشتماه ادامه داشت اما با بازگشایی تدریجی مرزها و عادی شدن عبور، تجارت ایران با جهان از سر گرفته شد و اکنون نیز در حال جبران افت سه ماهه نخست سال هستیم.